25.05.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Příbram sestupuje! Nepomohla ani výhra s Vyškovem, kterou řídil Hušbauer

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami v rámci posledního třicátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sice vyhráli na domácí půdě s Vyškovem 2:0, pádu ze soutěže se však nevyhnuli. Vítězství nad celkově čtvrtým mužstvem soutěže řídil dvougólový Josef Hušbauer. Zkušený záložník se trefil v obou poločasech a v sezoně zapsal celkem tři branky. Vyškov se může těšit na baráž.
7' Hušbauer
51' Hušbauer (pen)
bez branek
56' Dudl
87' Jahić
45+1' Ilko
68' Ramathan
87' Ramathan
Sestavy
Melichar – Coňk, Fišl, Jahić, Dudl (90+2. Hošek) – Hušbauer, Antwi, F. Matoušek – Švestka, Nečas (88. Hudec) – Fall (84. Dav. Krch)
Na lavičce: Babka, Brabec, Čejka, Elshaal
Trenér: Jiří Kohout
tejskal – F. Štěpánek, Ilko (46. Aberkane), Straalman, Krška (58. Ab. Sylla) – Fomba, Bayo, Mafwenta (58. Musa), Kayondo – Delferriere (67. A. Svoboda), Schön (76. Diallo)
Na lavičce: Borek, Krollis
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Szikszay – Volf, Váňa – Trska • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 562

Komentář

Příbram v utkání proti Vyškovu věděla, že musí uspět a zároveň Prostějov prohrát na hřišti pražského Žižkova. A domácí svěřenci Jiřího Kohouta začali ukázkově. Už v sedmé minutě zápasu se kousek za vápnem opřel do míče Josef Hušbauer a jeho skákavá střela skončila až v síti hostujícího brankáře Stejskala. 

Poté utkání pokračovalo ve velmi vyrovnaném tempu. Zajímavou střelou se po třiadvaceti minutách hry prezentoval hostující Mafwenta, jehož rána zpoza šestnáctky skončila pouze kousek nad brankou domácího strážce Melichara. Do obří šance se dostali poté i domácí hráči. Fall však sám před prázdnou brankou nedokázal trefit hrací předmět a odmítl tak dvougólové vedení svého týmu.

O přestávce sáhl ke změně v sestavě pouze hostující kouč Kameník, což ale pozitivní efekt na Vyškov nemělo. Po rohovém kopu domácího týmu se k zakončení dostal Václav Dudl. Exsparťan ale zamířil kousíček vedle vytouženého cíle. O chvilku později už to příbramským hráčům vyšlo. Po faulu na Falla rozhodčí odpískal pokutový kop. K němu si stoupl velezkušený záložník Josef Hušbauer a druhou brankou v utkání posunul Příbram vpřed. 

Ve zbytku utkání se střídaly lehké šance na obou stranách, další branky ovšem nepřišla. Přišla ale červená karta, kterou po druhé žluté obdržel hostující Ramathan Musa, když se pustil do šarvátky s Matouškem. Příbram sice dokázala porazit favorizovaný Vyškov na domácí půdě 2:0, je jí to ovšem k ničemu, protože Prostějov vyhrál na Žižkově a posílá Středočechy do nižší soutěže. Vyškov se ze čtvrtého místa může těšit na baráž.