25.05.2024 | Milan Šoba | Zápas

Zbrojovka na závěr sezony remizovala ve Vlašimi

Foto: fczbrno.cz
Fotbalisté Zbrojovky ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na hřišti Vlašimi 2:2. Brňané zůstali ve spodní části tabulky a budou chtít na tuto sezonu výsledkově brzy zapomenout. Domácí Vlašim skončila v první polovině mužstev F:NL a svěřenci trenéra Hyského jsou asi nakonec spokojeni.
26' Planka
65' Kurka
4' Juritka
52' Alijagić (pen)
40' Dostál
55' Šural
Sestavy
M. Kolář – Beran (82. Vachoušek), Musil, Kurka – Breda, Planka, Li. Pernica (60. Kareem), Pikul (82. Biegon), Nogha – Kulhánek (C), F. Dostál (60. Šubert)
Na lavičce: Vágner, Heppner, Onije
Trenér: Martin Hyský
Sváček – Lu. Pernica, Hamza (78. Texl), Endl – Alijagić (78. Potočný), Fousek (70. Nový), Granečný, Šural, Juritka (70. Kronus) – Smejkal – Jak. Řezníček (C) (83. Večeřa)
Na lavičce: Berkovec, Gyamfi
Trenér: Lukáš Kříž
Rozhodčí: Beneš – Matoušek, Pfeifer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 316

Komentář

Jako první se ale z gólu radovali hosté. Hned ve 4. minutě si prošel do vápna s 27 hrající slovenský útočník Pavel Juritka a po přímočarém útoku se nemýlil. Vypadalo to, že se dle předzápasových kurzů začne prosazovat favorit zápasu, ale domácí se po počátečním opaření po inkasované brance rozehráli a měli více šancí. Ta rozhodující přišla ve 26. minutě, kdy se po pěkné akci prosadil David Planka a vyrovnal. Do konce poločasu pak ještě nějaké menší příležitosti vidělo i svítící sluníčko, ale ukazatel skóre se nezměnil. 

Druhá půle začala podobně jako ta první – po cca 5 minutách se Zbrojovka opět radovala. Z penalty po panenkovsku se trefil Denis Alijagić a opět strhl vedení na stranu mistra z roku 1978. Vlašim ale nechtěla skončit sezonu domácí porážkou a svou snahu o vstřelení branky zúročila. Pro agilního Petra Kůrku to byla v 65. minutě jednoduchá role, když se mu míč posadil v náběhu na stehna, neboť hostující gólman nedosáhl na centr zprava.