25.05.2024 | Milan Huppert | Zápas

Táborsko porazilo Kroměříž a připravilo Vyškov o vyšší pozici do baráže

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Táborska zdolali v 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Kroměříž na její půdě 2:0 a v tabulce se posunuli na konečné třetí místo. Na něm nahradili Vyškov, který prohrál v Příbrami. Táborští tak půjdou do baráže o FORTUNA:LIGU z vyšší příčky než Jihomoravané a utkají se s patnáctým týmem nejvyšší soutěže – Českými Budějovicemi. O jejich branky proti jistému sestupujícímu se postarali Vladimír Zeman a střídající Jan Mach.
bez branek
18' Zeman
90+4' Mach
57' Tiahlo
59' Oulehla
85' Jeleček
24' Sojka
45' Skopec
Sestavy
Gergela – Tiahlo, Cupák, Hrdlička (63. Dočkal), Houser – Jeleček, M. Jaroň (76. Martinek), Kudela, Oulehla (63. Wala) – Machalík, Chwaszcz (63. Kiška)
Na lavičce: Dostál, Vincour, Surynek
Trenér: Martin Onda
Kerl – Šašinka (77. J. Mach), P. Plachý, Zeman (57. Đorđić), Šplíchal (90. Schindler) – Skopec (57. Kateřiňák), Sojka, Koné, Kopáček – Nsunzu, Osmančík (57. Varačka)
Na lavičce: Pastornický, Matoušek
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Vokoun - Dohnálek, Pospíšil • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 235

Komentář

Hanácká Slavia se v deštivém odpoledni chtěla s ročním působením ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE rozloučit vítězně, čemuž nasvědčovaly úvodní minuty. V nich měli domácí herně navrch, ale nedařilo se jim vytvořit si kýženou gólovou příležitost.

Zatímco Kroměříž se směrem dopředu trápila, Jihočeši skórovali ze své první vážnější příležitosti. První střelu z hranice vápna Gergela s obtížemi vyrazil před sebe do prostoru, kam nejrychleji doběhl Vladimír Zeman a v tutovce s přehledem rozvlnil síť.

Fotbalisté Táborska posléze hru kontrolovali a zdálo se, že do kabin v klidu odejdou s těsným vedením. Nicméně v závěrečných vteřinách domácí přece jen zahrozili, kdy Kerl málem doplatil na špatně načasované vyběhnutí, s velkou pomocí spoluhráčů ale čisté konto udržel.

Druhý poločas se nesl ve znamení marných snah domácího celku o překonání pevné defenzívní linie konkurenta. Táborsko drželo jednogólové vedení až do nastaveného času, v němž přidal pojistku střídající Jan Mach, jenž zleva obdržel přihrávku doprostřed a z vápna vypálil z prvního doteku nechytatelně k levé tyči.