25.05.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Desátou výhru v řadě si připsala rezerva Olomouce proti Varnsdorfu

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté rezervy Sigmy Olomouc v rámci posledního třicátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácí půdě Varnsdorf 2:1 a prodloužili sérii výher na deset zápasů. Jako první šli v utkání do vedení hosté po zásahu Matyáše Vojty. Domácí mladíci dokázali srovnat až po pauze zásluhou Muritaly. Vítěznou trefu si pak pět minut před koncem připravil Dele Israel. Sigma zakončila excelentní sezonu na druhé příčce, Varnsdorf končí třináctý.
56' Muritala
84' Israel
13' Vojta
53' Spáčil
63' Mikulenka
76' Janotka (trenér)
77' Cahel
20' Kříž
Sestavy
Koutný – Elbel, Matys, Cahel (87. Coufal), Hadaš (90+2. David) – Israel (90+2. Fabiánek), Langer – Mikulenka (87. Vepřek), Muritala, Singhateh (46. Amasi) – J. Spáčil
Na lavičce: Trefil, Galus
Trenér: Tomáš Janotka
Pešl – Dufek (76. Rudnytskyy), Gembický (64. Adeleke), Kříž, Kubista – Penc (81. Samko), Podzimek (64. Kouřil), Stránský – Vlk, Vojta, Zálešák
Na lavičce: Vaňák, Hodek
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Bohata - Hádek, Černoevič • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 451

Komentář

Na olomouckém Andrově Stadionu se setkaly dva týmy, které momentálně disponují dobrou formou. Sigma před utkáním vyhrála devět zápasů v řadě, hosté zase bodovali ve čtyřech duelech po sobě a měli již zajištěnou záchranu. První velkou šanci samotného zápasu si už v šesté minutě vypracoval Singateh, ale v dobré pozici pouze přestřelil varnsdorfskou branku. A tak na druhé straně přišel po pár minutách trest. Matyáš Vojta se ve třinácté minutě dostal do samostatného úniku, který vyřešil na jedničku, střelou po zemi překonal brankáře Koutného a mohl jít slavit. Domácí byli nadále aktivnějším týmem. 

Ve dvojšanci nejprve Singateh slabší nohou pálil do připraveného brankáře soupeře a hned po něm Spáčil trefil jednoho z bránících borců v hostujícím dresu. Další solidní šanci měl Muritala, který po rohovém kopu nedokázal vměstnat své zakončení mezi tři tyče. Varnsdorf tak na Hané překvapivě v půli vedl 1:0.

Do druhé půle si olomoučtí hráči přibalili i góly. Hned po deseti minutách o tom přesvědčil Yunusa Muritala. Ten využil parádní individuální akce Mikulenky završenou nahrávkou před prázdnou branku, kde se čtyřiadvacetiletý Nigérijec nemýlil. Olomoucký hráč mohl slavit o pár minut později znovu. Z pravé strany si šikovně zasekl míč na střed a levačkou napálil míč pouze do hostujícího břevna! 

Domácí si šli za desátou výhrou v řadě i nadále. Nejprve ve vápně pálil agilní Muritala a po něm i Mikulenka, ani jeden však nedokázal vpravit míč na místo určení. Musel to tak udělat až v 84. minutě Dele Ola Israel přízemní střelou na zadní tyč varnsdorfské branky. Olomoučtí mladíci vedení trenérem Janotkou tak připsali desátou výhru v řadě a vybojovali parádní druhou příčku v soutěži! Varnsdorf Miroslava Holeňáka skončil na třináctém místě.