27.08.2017 | Vít Muzikář | Zápas

Žižkov remizoval s Příbramí 1:1, góly padaly po změně stran

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Fotbalisté Příbrami po dvou výhrách opět neprohráli. V zápase se Žižkovem je poslal do vedení Danoski, poté ovšem srovnal Hašek, a tak se oba celky na Žižkově rozešly smírně.
61' Hašek
55' Danoski
68' Šandera
73' Jelínek
23' Skácel
90' Grajciar
Sestavy
Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Kodeš – Bazal (71. Jelínek), Čermák (86. Hurka), Podrazký, Engelmann – Musa
Na lavičce: Řehák, Mareš, Urbanec, Galuška, Volek
Trenér: David Vavruška
Boháč – Danoski (74. Hron), Kilián (90+1. Tarczal), Kvída, Ayong – Holý, Matoušek (55. Květ), Skácel, Tregler – Kodr, Grajciar
Na lavičce: Kočí, Januška
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Ardeleanu – Myška, Kotalík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1361

Komentář

První poločas toho moc záživného směrem dopředu z obou stran nenabídl. Hrála se vyrovnaná partie. Boháč zasáhl pouze proti střele z pravé strany k pravé tyči. Ostatně, to byl dlouho jediný střelecký pokus na jakéhokoliv gólmana v Seifertově ulici.

Úvodní dějství bylo chabé na velké šance. Tu největší měl zřejmě Engelmann, který si seběhl na střed při centru spoluhráče z levé strany, avšak následovalo zakončení nad branku hostů.

Druhý poločas byl o dost pohlednější. Fanoušci defenzivního fotbalu mohli brečet, protože Grajciar přihrál z pozice hrotového útočníka pod sebe. Ayong z pravé strany našel křížem na levém křídle spoluhráče. Zoran Danoski poté krásnou střelou pod břevno do protipohybu Hrubeše otevřel skóre.

Jenže netrvalo ani deset minut a v hlavním městě bylo srovnáno. Pavel Hašek si našel centr z pravé strany a s lehkostí zakončil mimo dosah Boháče. Zmiňovaný obránce domácích hrál s velkou chutí, gól si určitě zasloužil. Patřil totiž k nejlepším fotbalistům na hrací ploše.

V závěrečné fázi utkání nebyla Příbram daleko od zisku tří bodů. Roman Květ napálil po centru Skácela břevno domácí svatyně. Žižkov ještě nechal při rohovém kopu volného Treglera. Jenže Hrubeš vytasil v 86. minutě vynikající zákrok proti zakončení po pravé ruce domácího brankáře.

Duel skončil remízou 1:1. V závěru působil obraz hry dojmem, že spokojenější s bodem jsou hostující fotbalisté.

Ohlasy trenérů

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Spravedlivý, nespravedlivý. Asi bych říkal, že jsme si bod zasloužili, kdyby nepřišly dvě obrovské šance v závěru ze strany Příbrami. Myslím, že oproti poslednímu utkání tam byla z naší strany větší kvalita a je z toho bod. Fotbal se hraje pro lidi a myslím, že se na něj dalo dívat. Máme teď na kontě čtyři remízy, ale bereme to tak, jak to je. Náš tým má budoucnost, a pokud si na sebe ještě více zvykneme, budeme hrát dobrý fotbal.“

Josef Csaplár (trenér 1.FK Příbram): „Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání, šance byly na obou stranách. Co se týče nás, máme bod ze hřiště soupeře. Chtěli jsme tři, mohli jsme mít tři, ale také jsme nemuseli mít žádný. Hráči se vydali ze všech sil, ale chybělo mi tam více fotbalu, větší držení míče a celkově herní kvalita. Myslím, že oba týmy mohly vyhrát.“