02.03.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Netradiční střelec Pimpara rozhodl o výhře Ústí na půdě Třince

Foto: Karla Kulová (fotbaltrinec.cz)
Třinec – V Ústí nad Labem před startem jarní části věřili, že klub může zaútočit na barážové příčky. Hned v prvním jarním duelu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY k tomu Severočeši vykročili rázným krokem. Povedl se jim zejména první poločas, po kterém vedli 2:0, obě branky vsítil stoper Jiří Pimpara, pro něhož to byly první trefy v sezóně. Třinec utkání zdramatizoval, ale tři body za vítězství 2:1 berou hosté.
57' Dedič
12' Pimpara
20' Pimpara
81' Weber
90' Kušnír
69' Pimpara
77' Matějka
82' Miskovič
90' Nágl
Sestavy
Adamuška – Lupták, Kušnír, Šuľa, Janoščín – Omasta, Samiec (29. Hapal), Klec, Weber, Janošík (74. Demjan) – Dedič.
Na lavičce: Bárta, Cienciala, Gáč, Buchvaldek, Schwendt
Trenér: Jiří Neček
Tvrdoň – Prošek, Brak, Pimpara, Šimeček (67. Strada) – Krátký, D. Richter (84. Nágl), J. Peterka, Miskovič – D. Procházka (71. R. Dvořák), Matějka.
Na lavičce: Lindr, Valenta, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 475

Komentář

Ústí vstoupilo do utkání aktivně a už v 7. minutě domácí čelili zajímavé šanci. Krátký vypálil zpoza pokutového území, útočník Matějka míč tečoval, Adamuška by byl bez šance, ale balon nakonec proskákal vedle třinecké branky.

Hosté v úvodu dominovali a aktivitu potvrdili gólem ve 12. minutě. Jiří Pimpara získal odražený balon na pokutovém území a ačkoliv byl tísněn, poslal ho za Adamušku do sítě. Slezané následně sice zvýšili aktivitu, ale místo srovnání přišla další rána do jejich sebevědomí, a hlavně další míč do jejich sítě. Centr z rohového kopu hostů skončil přesně na hlavě Jiřího Pimpary, gólmanu Adamuškovi navíc nepomohla teč bránícího hráče a balon zaplaval přesně do pravého horního rohu. Netradiční střelec, stoper Pimpara, tak mohl slavit druhý gól v zápase. V sezóně se přitom doposud neprosadil ani jednou. Třinec byl následně sice mírně aktivnější, ale nevytvořil si do konce poločasu žádnou kloudnou příležitost.

Do druhé půle vstoupili domácí s novou energií a hned mířili za snížením, Hapalova překvapivá střela však ještě skončila jen těsně nad břevnem. Následně zahrozili hosté, když se pěknou individuální akcí prezentoval Richter, třinecké fotbalisty podržel brankář Adamuška. Z další akce po dvou minutách se Slezané radovali z kontaktního gólu. V závaru před ústeckou brankou se nejlépe zorientoval René Dedič, našel si volný balon a poslal ho přesně k pravé tyči.

Třinec nebyl bez šance na srovnání, ale žádnou nedokázal přetavit v druhou branku. Omasta si vyměnil míč s Klecem a v pokutovém území upadl, penalta se sice nepískala, ale hostující stoper Brak málem ještě trefil vlastní branku, jeho nechtěné zakončení skončilo nad břevnem. Ústí nad Labem nepouštělo domácí do dalších příležitostí vyjma páté minuty nastavení, kdy mohl zařídit Slezanům bod Weber. Ten rozehrál přímý kop střelou rovnou na bránu, avšak brankář Tvrdoň předvedl vynikající zákrok a odvrátil nadějný střelecký pokus na rohový kop. Z něj už Třinec nezahrozil, Severočeši tak uhájili vedení 2:1 až do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "První poločas byl z naší strany hrozný. Už jenom podle toho, jak jsme bránili standardní situace. Přestože jsme se na ně chystali, stejně jsme ničemu nezabránili a každá standardní situace zaváněla gólem. První poločas byl na straně Ústí. Do druhého poločasu jsme nastoupili lépe, dali jsme gól, ale trochu tomu chyběl druhý. Naše hra byla o velké bojovnosti. Kombinačně jsme něco rozehráli, ale nedotáhli to do konce. Gratuluji soupeři k vítězství, za aktivitu v první půli si ho zaslouží." (fotbaltrinec.cz)

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "Zápas jsme zvládli výsledkově dobře. V prvním poločase jsme hráli to, co jsme chtěli hrát. Byli jsme aktivní a herně lepší než soupeř. Ve druhém poločase už to tak nebylo. Soupeř nás svou důraznou agresivní hrou dostal pod mírný tlak, měl hodně standardních situací, nicméně v některých momentech i trochu štěstí. Za bojovnost ve druhém poločase a kvalitu v prvním jsme rádi, že si odvážíme tři body." (fotbaltrinec.cz)