05.05.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Vlašim překvapivě zvítězila ve Varnsdorfu, rozhodl první poločas

Foto: fcsbvlasim.cz
Varnsdorf – Fotbalisté Vlašimi ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili na hřišti Varnsdorfu 2:0. Do vedení se dostali už v prvním poločase, kdy se nejdříve prosadil Fotr a po něm ještě Fortelný. Ve druhé půli se skóre neměnilo a Vlašim si tak zapsala druhou výhru v řadě.
bez branek
9' Fotr
34' Fortelný
33' Rudzan
17' Fotr
23' Kučera
Sestavy
Porcal – Zbrožek (83. Barac), M. Richter, Kouřil, Rudzan – Kodeš, Bláha – Dordić (78. Kim), Kocourek, Rudnytskyy – Ondráček (64. Schön).
Na lavičce: Samoel, Heppner, Kubista, Novák
Trenér: David Oulehla
Řehák – Mil. Kadlec, Šabanov, Mizerák, Červak – Janda (84. Dao), Skopec, Kučera (66. Badocha), Plachý – Fotr, Fortelný (46. Pavlík).
Na lavičce: Bačkovský, Novotný, Výborný
Trenér: Vasil Boev
Rozhodčí: Machálek – Poživil, Váňa • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 405

Komentář

Hostující trenér Erich Brabec jel se svými svěřenci do Varnsdorfu s jasným cílem. Získat tři body a zajistit si místo ve středu tabulky. A spokojený musel být především s prvním poločasem. Hned v 9. minutě se po dlouhém výkopu Josefa Řeháka dostal k míči Oskar Fotr, který jednoduše přehodil daleko vyběhnuvšího Radka Porcala a otevřel tak skóre utkání.

Hosté v utkání vsadili na rychlé brejky, což se potvrdilo jen o deset minut později. Jan Fortelný vybídl v 17. minutě přihrávkou za obranu střelce úvodní branky, ten si sice dokázal obhodit varnsdorfského gólmana, poté se ale poručil k zemi a hlavní sudí tahal žlutou kartu za nahraný pád.

Srovnáno mohlo být ve 24. minutě, kdy si Bojan Dordič skvěle obhodil ve vápně Jana Mizeráka a přízemním centrem našel osamoceného Adama Ondráčka. Ten však z první vystřelil pouze do přemisťujícího se Josefa Řeháka.

Po půl hodině hry navíc přišla další rána pro Varnsdorf. Jan Fortelný si počkal na hranici vápna na odrazený míč, odkud ho uklidil razantní střelou o břevno. Varnsdorf ještě zahrozil na konci první půle. Pavlo Rudnytskyy si navezl míč na střed hřiště a zkusil přízemní střelu do protipohybu, Josef Řehák ale jeho pokus vytáhl konečky prstů na rohový kop. A když se neujala ani střela Ondřeje Kocourka, šlo se do kabin za stavu 2:0 pro hosty.

Druhá půle nepřinesla žádné vzrušení. Diváci sledovali řadu nepřesných přihrávek a kontrolovanou hru Vlašimi, která si šla ve Varnsdorfu po skvělé první půli pro tři body. Dvacet minut před koncem ještě vyzkoušel Josefa Řeháka střelou levou nohou Bojan Dordič, ale to byl jediný moment, kdy Varnsdorf ohrozil branku hostů. Vlašim si z Varnsdorfu odváží zasloužené tři body.