14.09.2019 | Redakce | Zápas

Pardubice si upevnily vedení v tabulce, na výhře nad Duklou se dvěma góly podílel Kohút

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice - Fotbalisté Pardubic v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili z pozice prvního mužstva v tabulce nad pražskou Duklou 3:1 a upevnily si postavení lídra tabulky. K výhře výrazně přispěl Michal Kohút, který v prvním poločase poslal domácí do vedení 2:0, které stáhl na jeden gól z penalty hostující Tetour. Ve druhém poločase zvýšil opět na rozdíl dvou gólů Pfeifer.
20' Kohút
28' Kohút
47' Pfeifer
45' Tetour (pen)
44' Kohút
45' Šejvl
22' Piroch
66' Doumbia
85' Preisler
88' Chlumecký
89' Hadaščok
Sestavy
Letáček – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Kohút (88. Miker), Hlavatý, Solil, Pfeifer (82. Mužík) – P. Černý (77. Zifčák)
Na lavičce: Šmíd, Čihák, Sokol, Kepl
Trenér: Jaroslav Novotný
M. Hruška – Chlumecký, Piroch, Doumbia, Kozma – F. Hašek (68. Ayong), Krunert, Daniel Tetour, Kovaľ (82. Jakab) – Dancák (46. Preisler), Hadaščok.
Na lavičce: Rada, Douděra, Kott, Souček
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Zelinka - Mikeska, Bureš • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1760

Komentář

Pardubice vstoupily do zápasu dobře. Byly aktivnější na míči, ale v úvodních minutách si větší šanci nevytvořily. Až v 18. minutě měl šanci Hlavatý, ale jeho pokus skončil na tyči. O dvě minuty později se už domácí radovali, když se umístěnou střelou prosadil Michal Kohút. 

Tentýž hráč dal po necelé půlhodině hry domácím dvoubrankový náskok, když si na jeho další střelu Hruška sice sáhl, ale gólu nezabránil. Do poločasu už příliš mnoho šancí ze hry k vidění nebylo. Až těsně před pauzou fauloval ve vápně pardubický Šejvl a hosté snížili na 1:2 z penalty díky Danielu Tetourovi.

Hosté chtěli gólu do šatny využít, o poločase vystřídali a měli v plánu srovnat co nejdříve zápas. Jenže tři minuty po začátku druhé půle se prosadil pardubický Lukáš Pfeifer z dorážky a vrátil Východočechům dvoubrankové vedení.

Dukla přepnula na vyšší obrátky a v následujících minutách měla dvě velké šance na snížení. Jenže Krunertovu střelu na poslední chvíli zblokoval Šejvl a Kovalovu dělovku vyrazil brankář Letáček. Domácí vsadili na poctivé bránění před vlastní šestnáctkou a následně se hosté přestali dostávat do šancí.

Místo závěrečného tlaku se hra začala kouskovat, Dukla začala hrát v křeči a přibylo fyzických soubojů. V poslední půlhodince musel rozhodčí čtyřikrát napomínat hráče hostů žlutou kartou. Pardubice zvítězily 3:1 a na čele tabulky mají náskok čtyř bodů před Jihlavou.