26.10.2019 | Filip Krůza | Zápas

Líšeň doma vyškolila ostravského soka pěti brankami

Foto: SK Líšeň
Líšeň - Brněnská Líšeň doposud sbírala body do tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY především na hřištích soupeřů, proti trápícím se Vítkovicím se ale doma vytáhla. Mužstvu z Ostravy nastřílela hned pět branek a vyprovodila ho domů s pořádným výpraskem. Výrazné vítězství řídil dvěma brankami domácí Adrián Čermák. Líšeň se v tabulce dotáhla na osmý Třinec, Vítkovice zůstávají na pomezí sestupu.
34' Jeřábek
43' Čermák
57' Zikl
60' Hladík
83' Čermák
74' Zorvan
56' Bačo
82' Demeter
bez karet
Sestavy
Šustr – Jeřábek, Hlavica, Bačo, Suchý – Ad. Čermák – Reteno Elekana (71. M. Vintr), Demeter, Hladík, T. Machálek (89. Bednář) – Zikl (76. O. Ševčík).
Na lavičce: Vítek, Vintr
Trenér: Robert Kafka
Květon – Surzyn, Holiš, Klusák, Stříž – Suchan, Matěj (46. M. Kovařík) – Buchvaldek (74. Motyčka), Zorvan, Kania – Chvěja (74. Matoušek).
Na lavičce: Simkanič, Bzirský, Praus, Martišiak
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Petřík - Vlasjuk, Myška • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 1089

Komentář

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu proti Vítkovicím aktivněji a v úvodních minutách soupeře vůbec nepouštěli k míči. Jejich převaha ale do žádných pořádných šancí nevedla. K prvnímu zakončení se dostal v jedenácté minutě Jeřábek, jenže jeho střela z vápna skončila vysoko nad. Tomáš Machálek měl o chvíli později již větší příležitost. Domácí útočník si v pokutovém území zasekl míč a vystřelil. Trefil ale jen skluzujícho se obránce.

Fotbalisté Líšně pokračovali v aktivitě a Martin Zikl nebyl daleko prvnímu gólu zápasu. Jeho hlavička o zem z blízkosti brány ale v brance neskončila. Míč se odrazil od trávníku a skončil nad bránou. Úvodní trefa utkání přišla až o něco později, konkrétně v 34. minutě. Prodloužený centr z levé strany se dostal k Michalu Jeřábkovi a líšenský krajní obránce míč poslal hlavou do sítě - 1:0.

To však nebylo ze strany domácího celku v první pětačtyřicetiminutovce vše. Hladíkova povedená akce ještě vstřelenou brankou sice neskončila, další líšenská střela již ale byla úspěšnější. Adrián Čermák vypálil míč zpoza hranice pokutového území a trefil se přesně k pravé tyči - 2:0. Do kabin tak odcházeli domácí fotbalisté s náskokem dvou branek.

Vstup do druhé půle byl vyrovnanější. Domácí obránce Ondřej Bačo inkasoval za svůj nedovolený zákrok na obranné polovině Líšně žlutou kartu. Góly ale znovu stříleli hlavně domácí fotbalisté. Martin Zikl si chtěl po centru z pravého křídla sklepnout míč na kopačku. Povedlo se mu to ale ještě lépe, svým trupem jej totiž usměrnil přesně do pravého dolního rohu brány - 3:0.

O tři minuty později pak přišla další domácí přesná trefa. Jan Hladík využil Ziklovy přihrávky během protiútoku a střelou k levé tyči navýšil náskok svého týmu již na čtyři góly - 4:0. Hosté se dočkali čestného zásahu v 74. minutě. Rohový kop zakončil gólovou trefou Filip Zorvan - 4:1. Poslední slovo však měli přece jen domácí. Adrián Čermák již podruhé v utkání vyslal skvělou střelu zpoza hranice vápna a rozhodl o tom, že Líšeň porazila Vítkovice poměrem 5:1.

Ohlasy trenérů:

Milan Valachovič (trenér SK Líšeň): „Já jsem snil. Jeli jsme do Sokolova a já si říkal, jaké je to asi vyhrát v Sokolově. To se nám podařilo. Dostal jsem asi sto esemesek a telefonátů. Další můj sen bylo vyhrát doma, protože na podzim tu těch vítězství moc nebylo. Já jsem chtěl vyhrát a vědět, jaké to je. To se nám taky podařilo. Navíc si myslím, že jsme si udělali dobrý základ pro další zápasy. Byli jsme bojovní. Na té agresivitě jsme to také chtěli postavit. Myslím, že je to celkem zasloužená výhra.“

Jiří Balcárek (trenér MFK Vítkovice): „Je to ostuda. Bylo to nesrovnatelné s výkony hráčů v předchozích utkáních. Když si promítneme všechny góly, tak byly podobné. Nákop, nepodstoupený souboj, nějaké přetlačení a tak dál. My jsme propadli po všech stránkách. Domácí byli mnohem více houževnatí a šli si za výsledkem. Jsem naštvaný na sebe i na mužstvo. Nechci, aby se tímto způsobem moje mužstvo prezentovalo. Nebyla tam běhavost, nebyla tam odvaha, nebylo tam nic. Proto teď jedeme do Ostravy a budeme trénovat.“