06.12.2020 | Tomáš Kučera | Zápas

Táborsko po páté v řadě prohrálo, v závěrečném podzimním duelu nestačilo Dukle

Foto: fkdukla.cz
Tábor – Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončil nedělní duel mezi Táborskem a Duklou. Lepší tečku za první polovinou sezony udělali Pražané, kteří na hřišti celku z jižních Čech vyhráli těsně 1:0. Krunertova trefa ze 6. minuty zápasu znamenala export tří bodů na Julisku a zároveň prodloužení série porážek Táborska, která aktuálně čítá pět zápasů. Dukla zakončila podzim na 8. místě se ziskem 17 bodů, Jihočeši získali o devět bodů méně a jsou předposlední.
bez branek
6' Krunert
90' Provazník
76' Souček
Sestavy
Pecháček – Icha, Penc, Navrátil, Dybala – Vozihnoj (46. Provazník), Kučera, Plachý (71. Schramhauser), Boula (46. Havrda, 79. Musiol) – Čapek (89. Větrovský), Tolno.
Na lavičce: Zadražil, Brabec
Trenér: Sergejs Golubevs
Rada – Buchvaldek (68. Ugwu), Piroch, Fišl – Souček, Dancák, Kozma (89. Kozel), Preisler (68. Kovernikov) – Doumbia – Fábry (81. Ayong), Krunert.
Na lavičce: Šťovíček, Lauko, Hadaščok
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Orel – Poživil, Vejtasa • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Po počátečním oťukávání z obou stran šli hned do vedení v 6. minutě hráči Dukly. Po centru ze strany střílel Souček, jeho střelecký pokus brankář Pecháček vyrazil a pro Štěpána Krunerta to už byla jednoduchá záležitost poslat hosty do vedení. Svěřenci trenéra Skuhravého pokračovali i nadále ve své aktivitě. Druhou branku mohl vstřelit za dvě minuty Doumbia, ale domácí brankář podržel své mužstvo.

Táborsko zahrozilo až ve 26. minutě Tolnem, který vystřelil nebezpečnou střelu, brankář Rada byl na svém místě a balon vyrazil na roh. Chvíli nato se dostal do stoprocentní šance Souček po přihrávce Kozmy, vylámal si však zuby na domácím brankáři.

Do druhého poločasu vlétli domácí hráči a snažili se rychle vyrovnat. David Čapek zastříhal ve vzduchu kopačkami, ale jeho rána nebyla nebezpečná a skončila vedle branky. Tlak Táborska i nadále pokračoval, ale veškerá snaha končila buď na obraně Dukly, nebo si ostatní situace pohlídal brankář Rada.

Dukla mohla pojistit své vedení v 81. minutě po výhozu gólmana Rady, jenž vysunul střídajícího Ugwu, ten šel sám na brankáře Pecháčka, proti němu však neuspěl. Na konci zápasu už si hosté pohlídali své těsné vedení a vezou z Táborska důležité tři body po výhře 1:0.