01.05.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsko bodovalo pošesté v řadě, trápící se Ústí porazilo rozdílem třídy

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska potvrdili v utkání 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY roli papírových favoritů a porazili na domácím stadionu 3:0 trápící se Ústí nad Labem. Pod jihočeský triumf se postupně gólově podepsali Leoš Vozihnoj, David Krch a Muhamed Tijani. Táborsko natáhlo sérii bez porážky už na šest zápasů a polepšilo si v tabulce na osmou pozici. Arma naopak podesáté v řadě nevyhrála a zůstává na první sestupové příčce, z níž ztrácí na záchranu tři body. Čtrnáctá Chrudim má však ještě jeden neodehraný duel k dobru.
23' Vozihnoj
38' Krch
83' Tijani
bez branek
60' Krch
78' Mezera
54' Švanda
Sestavy
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Kosek – Krch (85. Mrsic), Holiš, Javorek (88. Thioub), Vozihnoj (88. J. Šplíchal) – Robakidze (61. Liepa), Tijani (85. J. Mach).
Na lavičce: Janáček
Trenér: Sergejs Golubevs
J. Plachý – Hudec, Čítek (46. Emmer), Tymošenko, Kurka – Švanda, D. Černý (46. Havrda), Strada (67. Miskovič), Čičovský (79. Gedeon), Jiránek – Ogiomade.
Na lavičce: Němec, Kabancov, Krobot
Trenér: Martin Hašek
Rozhodčí: Proske – Pochylý, Poživil • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 776

Komentář

Zápas mezi Táborskem a Ústím nad Labem nenabídl v úvodních minutách příliš zajímavou podívanou, až přišla 23. minuta. Centr z levé strany se ústeckým pokutovým územím dostal až k Leoši Vozihnojovi, který umístil míč hlavou do sítě.

Táborsko si po vedoucí brance vytvořilo i další šance, přičemž hrozilo hlavně nebezpečnými centry do šestnáctky. Čtvrt hodiny po Vozihnojově trefě se prosadil David Krch, který se dočkal prvního letošního gólu v dresu Táborska. S míčem se probojoval až před gólmana Plachého, jemuž poslal balon mezi nohama.

Ústečtí se v prvním poločase do gólových šancí nedostávali a táborský brankář Zadražil neměl jediný těžký zákrok. Do hry se zapojoval rozehrávkou a četným zpracováním míčů od obránců.

Druhý poločas začal šancemi na obou stranách. Nejprve Tijani prověřil Plachého prudkou střelou po zemi, poté se ukázal domácí gólman Zadražil pohotovým zákrokem proti střele pod břevno.

Táborsko si vytvořilo v utkání více šancí a potvrdilo převahu třetím gólem. Příliš volnosti dostal v 83. minutě v pokutovém území Muhamed Tijani a sám proti brankáři nezaváhal. Domácí mohli dát i čtvrtou branku, to by však náhradník Mrsic nesměl ve vyložené šanci trefit bránícího hráče. Táborsko porazilo Ústí 3:0 a definitivně se zachránilo, hosty čeká k udržení soutěže ještě těžká cesta.