21.05.2023 | Ondřej Černý | Zápas

Karviná se znovu přiblížila postupu, rezervě Slavie nedala šanci

Foto: mfkkarvina.cz
Karvinští fotbalisté v rámci 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili na domácím hřišti rezervu pražské Slavie jednoznačně 3:0 a znovu se přiblížili k postupu do FORTUNA:LIGY. V první půli otevřel skóre střetnutí domácí Rajmund Mikuš. Po pauze se trefili ještě Nigérijec Akinyemi a na konečných 3:0 upravil Jaroslav Málek. Karviná má dvě kola před koncem náskok čtyř bodů z prvního místa na druhý Vyškov. Slavistické béčko nenavázalo na vysokou výhru s Jihlavou a je pouhý jeden bod nad sestupovou propastí.
23' Mikuš
60' Akinyemi
62' Málek
bez branek
90+2' Rezek
bez karet
Sestavy
Ciupa – Mikuš, Žák, Bederka (78. Traore), Antovski – Budínský, Boháč – Moses (63. Bartl), Málek (83. Mihalík), Memić (78. Rezek) – Akinyemi (63. Ezeh).
Na lavičce: Neuman, Papadopulos
Trenér: Lubomír Luhový
Stejskal – Bořil (76. Hošek), Nikl, Kričfaluši (70. Švec), Konečný, Labík – Pech, Beran (70. Šmiga), Kopáček (70. A. Pudil), Šubert (70. Planka) – D. Hájek.
Na lavičce: Dvořák, Bárta
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Orel – Horák, Hádek • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 2122

Komentář

Slavistické béčko minulý týden na domácím hřišti rozstřílelo Jihlavu 7:2, na čemž se hned čtyřmi góly podílel Štěpán Beran. Sešívaní i se svým nejlepším střelcem v základní sestavě přijeli na stadion vedoucí Karviné v dobré náladě. Tu mohl umocnit ve dvacáté minutě z první šance zápasu David Pech, který dostal od Alberta Labíka pas na hranu vápna a jeho sražený pokus skončil pouze kousek od tyče domácí klece.

O tři minuty později už se však radovali Luhového svěřenci. Rajmund Mikuš se protáhl do pokutového území, obešel obránce soupeře a střelou k levé tyči branky Stejskala otevřel skóre zápasu.

Hosty však inkasovaná branka nepoložila. K další šanci se po třiceti minutách hry dostal David Hájek, který dostal míč do šestnáctky a z otočky napálil pouze připravené nohy brankáře Karviné.

Po změně stran se připomněl nejzkušenější hráč na trávníku. Bořilovu střelu ze střední vzdálenosti vytáhl pozorný karvinský brankář Ciupa na rohový kop.

Pak už přišla domácí dvouminutovka, jež definitivně zlomila děj zápasu. Přesně po hodině hry na pravé straně hřiště pláchl obraně soupeře Moses a přesným centrem na přední tyčku připravil druhou branku zápasu pro Adeleku Akinyemimu. O dvě minuty později lovil Stejskal míč potřetí ze své sítě. Agilní Akinyemi našel na hraně vápna Jaroslava Málka, jehož dělovka z voleje zapadla nádherně pod břevno sešívané branky.

Domácí rozhodně nemuseli zůstat na třech gólech. Mikušovu gólovku ovšem vyčapal Stejskal a nejinak tomu bylo i po Budínského rohu, po němž hlavou zakončoval do rukavic slávistického strážce branky Ezeh.

A když Ciupovo kouzlo nedokázal odčarovat ani Albert Labík patnáct minut před koncem střelou do tyče, tak si český brankář ve službách Karviné připsal třetí čisté konto v řadě.

Domácí mají dvě kola před koncem náskok čtyř bodů na druhý Vyškov a jdou si za postupem do FORTUNA:LIGY. Naopak družina Marka Jarolíma je pouhý bod od sestupových vod.