04.03.2017 | Josef Janda | Zápas

Pětigólová bitva Táborska s Vítkovicemi vyzněla lépe pro domácí

Foto: fctaborsko.cz
Sezimovo Ústí – Pohlednou ofenzivní podívanou si užili diváci v utkání 17. kola mezi Táborskem a Vítkovicemi. Od první minuty nabídli hráči útočný fotbal a už v první půli se fanoušci dočkali tří branek. Více radosti mohli mít domácí, jejichž vedení navýšil na dvoubrankové ihned po přestávce z penalty Džafić. Vítkovice ještě dokázaly snížit, na více už jim ale síly nestačily. Táborsko zvítězilo v důležitém utkání 3:2 a udělalo první krok k postupu tabulkou vzhůru. Naopak Vítkovice to budou mít se záchranou zase o kus těžší.
9' Džafič
31' Musiol
49' Džafič (pen)
24' Texl
79' Szotkowski
7' Klusák
45' Vaněk
Sestavy
Toma – Navrátil, Toml, Klusák, Zavadil – Kalvach, Ciku (67. Mršić), Javorek, Džafić, Nešický (80. Kučera) – Musiol (90+2. Běloušek)
Na lavičce: Řehák, Landovský, Souček, Dordevič
Trenér: Roman Nádvorník
Květon – Cverna, Mikula, Prajza, Honiš – Hlavsa, Texl, Vaněk, Ondráček (46. Mišinský), Juřena (71. Fiala) – M. Kovařík (61. Szotkowski)
Na lavičce: Nemrava, Řezáč, Hruzík, Matěj
Trenér: Roman West a Ivan Kopecký
Rozhodčí: Berka – Myška, Horák • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 742

Komentář

První šance ofenzivně laděné první půle patřila hostům z Vítkovic. Hlavsovu ránu pod břevno vytáhl Toma skvělým skokem na roh. Odpověď domácích netrvala dlouho, vítkovického brankáře pořádně protáhl Ciku. Třetí gólovka přišla už v 9. minutě a domácí se radovali z vedení 1:0. Ideální standardku zahrával jen několik kroků před vápnem přímo proti brance Adnan Džafić, na jehož střelu si gólman Květon sice sáhl, míč však skončil v šibenici.

Po čtvrthodině neměli ke gólu daleko hosté, když Vaněk naběhl s míčem za táborskou defenzivu a poslal zprava přesný centr před branku na hlavu Kovaříka, jehož pokus k tyči Toma zázračně vyrazil. Ve 24. minutě už se Vítkovice přece jen dočkaly. Povedený centr zužitkoval Jiří Texl, jehož hlavička zaplula přesně k tyči – 1:1. 

Radost z vyrovnání ovšem netrvala hostům dlouho. Po rychlé akci po levém křídle využil přesný pas před branku Zbyněk Musiol, který přišel do Táborska právě z Vítkovic. Vedení 2:1 vydrželo domácím do poločasu, přesto ještě gól padnout mohl. Na domácí straně neskóroval Nešický a tři minuty před přestávkou vychytal Toma tváří v tvář vítkovického Kovaříka.

Ve druhé půli nic z ofenzivní atraktivity nezmizelo. Domácí také hned z první šance skórovali. Po ruce ve vápně si míč na penaltový puntík postavil Adnan Džafić, jehož přesná rána po zemi zaplula k tyči. Květonovi příliš nechybělo, aby na balon dosáhl. 

Branka na 3:1 mohla definitivně domácí mužstvo uklidnit, nakonec si ale všichni aktéři užili ještě pořádné drama. Když náhradník Mršič zahodil postup domácích tři na jednoho, přišel deset minut před koncem zápasu trest. Snahu Vítkovic přetavil v kontaktní gól Marek Szotkowski, který využil skrumáže před Tomovou brankou. Poté už ale strážce domácí branky vrátka zavřel a žádný míč už do své sítě nepustil. Tomův povedený výkon, který předvedl nejen v posledních minutách, zařídil Táborsku vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (trenér Táborska):

„Musím svému mužstvu poděkovat za nasazení a bojovnost, kterými zápas uhrálo. Dobře jsme do zápasu vstoupili, dali jsme gól. Bohužel jsme soupeři umožnili hloupě vyrovnat místo toho, abychom dali další gól. V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, ve druhém převzaly iniciativu Vítkovice. Opačně na nás působilo to, že když jsme dali gól a měli jsme se uklidnit a začít hrát, tak jsme se jakoby stáhli a báli se o výsledek. Tím jsme dali vítr do plachet Vítkovicím. Bylo asi také vidět že, jsme hráli během tří dní dva náročné zápasy. Věděli jsme o tom, že budeme mít v nohách středeční pohár s Libercem, připravovali jsme se na to. O to je cennější, že jsme první mistrák dokázali dotáhnout do vítězného konce. Jsou to tři body, mančaftu to psychicky pomůže. Doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů. Vstup do soutěže je hodně důležitý a pro nás hodně těžký.“ (Zdroj: fctaborsko.cz)