04.03.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Sigma na východě Čech nezaváhala, Pardubice porazila v poklidu 3:0

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Vedoucí Olomouc v úvodním jarním zápase navázala na výkony z první poloviny sezony a ze hřiště čtrnáctých Pardubic si odvezla všechny body, když zvítězila na východě Čech poměrem 3:0. Výhru Hanáků řídil dvougólový záložník Plšek,nyní s již patnácti zásahy nejlepší střelec soutěže, jednu trefu pak vsítil také útočník Chorý.
bez branek
12' Plšek
42' Plšek
52' Chorý
70' Přibyl
75' Mužík
86' Kovář
bez karet
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Piroch, Šejvl, Pospíšil – Kayamba, Kudrna (46. Mužík), Jeřábek, Řezníček (78. Kovář), Fousek (68. Huf) – Ladra
Na lavičce: Šmíd, Čiernik, Fusek, Petráň
Trenér: Jaroslav Míchal a Jiří Krejčí
Reichl – Sladký, Škerle, Radaković, Vepřek – Zahradníček (65. Manzia), Houska, Plšek, Falta – Buchvaldek (83. Petr), Chorý (72. Vašíček)
Na lavičce: Spurný, Hála, Štěrba, Antl
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Klíma – Hrabovský, Kožár • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1090

Komentář

Sigma začala potvrzovat roli papírového favorita v městě perníku po deseti minutách hry. Po rohovém kopu míč propadl až na zadní tyč, kde měl před sebou jednoduchou práci zakončující Jakub Plšek. Pardubice první branka ovšem nerozhodila a brzy se musel činit na hostující straně gólman Reichl, když lapil neprudkou střelu Landry ze slušné pozice.

Následně znovu úřadovala Olomouc, kterou dělily jen centimetry od dalšího gólu. Falta povedeným centrem vybídl k hlavičce Buchvaldka, jehož střelecký pokus se otřel o břevno domácí svatyně. Smutnit ale hostující tým dlouho nemusel. Jakub Plšek znovu prokázal, že má v pokutovém území potřebný čich a po dalším rohovém kopu doklepl míč do sítě.

Ani přestávka nezastavila řádění Sigmy. Po sedmi odehraných minutách druhé části si na další povedený pas Šimona Falty naběhl tentokrát Tomáš Chorý, jenž měl o něco lépe seřízená mířidla a hlavou usměrnil balon za záda gólmana Knoblocha. O vítězi zápasu proto bylo prakticky rozhodnuto. Hosté byli přesto nadále při chuti, a ještě mohli navýšit své již vysoké vedení. Proti tutovce Lukáše Buchvaldka se ale vytáhl pardubický brankář Knobloch. Ani jeho výborný zákrok ovšem nezměnil nic na tom, že všechny body míří na Hanou.

Ohlasy trenérů

Václav Jílek (trenér Olomouce): „Klíčová dnes byla efektivita. Díky bohu. Na druhou stranu tam byla i docela pevná dobře organizovaná obrana. Nemyslím si, že by to bylo utkání nějak hodně valné úrovně, ale bylo to typické první utkání, opatrné, nikdo nechtěl udělat chybu. Vedení dva nula pro nás bylo po poločase luxusní, pak se nám podařilo dát i třetí gól. Pak jsme zápas až do konce kontrolovali." (Zdroj: sigmafotbal.cz)