04.03.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim doma zdolala Frýdek a poskočila na čtvrtou příčku

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – Příjemné podzimní překvapení - tak by se dali charakterizovat fotbalisté Vlašimi, se kterými se v bitvě o přední příčky příliš nepočítalo, avšak opak je pravdou. Středočeši navíc vstoupili výborně také do druhé části sezóny, když v sobotu na svém hřišti zdolali 3:1 Frýdek-Místek a v tabulce se tak bodově dotáhli na České Budějovice s Opavou.
20' Janda
34' Hadaščok
79' Hrebeniuk
56' Ševčík
51' Kučera
54' Tusjak
87' Ilko
Sestavy
Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Piško, Tusjak – Reiter (70. Hrebeniuk), Janda, Kulhánek, Kučera – Jeslínek (83. Vyhnal), Hadaščok (86. Jíra)
Na lavičce: Le Giang, Březina, Kadlec, Tarczal
Trenér: Martin Hašek
Mihálek – Švrček, Literák, Ilko, Klabník – Slaninka (70. Termanowski), Spasojević (46. Vyskočil), Šichor, Šumský – Ševčík, Nworah (41. Byrtus)
Na lavičce: Prepsl, Berežný, Fertaľ, Hamšík
Trenér: Miroslav Nemec
Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Pfeifer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 703

Komentář

První jarní utkání Vlašimi a Frýdku-Místku přineslo ve svém úvodu vyrovnanou partii, kdy se hrálo převážně mezi vápny. Úvodní čtvrthodinku snad prosvětlilo jen pohotové zakončení Hadaščoka, který prověřil pozornost brankáře Mihálka. Jinak se oba brankáři nudili. Až po dvaceti minutách hry měli fanoušci důvod k radosti. Nejprve sice domácí rozehráli přímý kop mizerně a ztratili míč, ale po jeho následném získání převedli efektivní kombinaci, kterou zakončil gólem Ladislav Janda.

Domácí ožili a další radost přinesl domácím Kučera, ale byla předčasná. Domácí záložník poslal zajímavý centr do vápna a nakonec se zdálo, že míč zapadne do sítě. Fanoušci už zvedali ruce nad hlavu, ale balon skončil těsně vedle branky. To se nedalo říct ve 34. minutě, kdy po rohovém kopu dostrkal míč do sítě Vojtěch Hadaščok a domácí vedli o dvě branky. Ještě větší radost mohl svému trenérovi udělat Reiter, jehož pokus mířil přímo do šibenice, ale tentokrát radost pokazil skvělým zákrokem Mihálek. 

Před koncem poločasu dokázali hosté zabrat a zatlačit Vlašim na jeji polovinu, ale k zakončení nebo ohrožení Nguyenovy branky se Frýdek-Místek nedostal. Veseleji tak bylo v kabině domácího celku. Bouře naopak čekala na hosty.

Právě poločasová bouře společně se změnami v sestavě stála u zrodu branky moravskoslezského celku. Rohový kop dokázal na zadní tyči usměrnit za záda Nguyena Adam Ševčík, který tak dal hostům naději.

Snížení skóre přineslo na hřiště více soubojů a s tím i více faulů. Domácí přišli po jednom ze střetů o Reitera, který musel odstoupit kvůli zranění a hosté zase museli nahradit Slaninku. Trenér Hašek na hřiště poslal Ivana Hrebeniuka, který do týmu přišel v zimě a právě mladý Ukrajinec deset minut před koncem ukončil naděje hostů, když dokázal propálit do sítě odražený míč. V samotném závěru utkání mohl zvýšit ještě Vyhnal, ale jemu přáno nebylo.