05.03.2017 | Radek Barkman | Zápas

Žižkov se s Třincem rozešel smírně, výsledek určila první půle

Foto: František Borek
Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov v 17. kole Fortuna národní ligy pouze remizovali na domácí půdě s Třincem 1:1. V zápase průměrné úrovně měly oba týmy ve druhém poločase dostatek příležitostí ke vstřelení rozhodující branky, ale skóre určily trefy Dočekala a Motyčky z prvního poločasu.
32' Dočekal
39' Motyčka
46' Krystan
bez karet
Sestavy
Hrubeš – Hašek, Švejdík, Egert, Hurka – Urbanec (86. Šandera), Pavlata, Krystan (74. Čapek), Engelmann (61. Jelínek) – Podrazký – Dočekal
Na lavičce: Soukup, Opluštil, Pardubský, Telnar
Trenér: David Vavruška
Paleček – Janoščín, Bedecs, Motyčka, Reintam, M. Čelůstka (46. Šumbera) – Janošík, Ižvolt (88. Joukl), Krišto, Stříž – Vávra (46. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Benetka, Tobiáš, Hošek
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Severýn – Melichar, Šimáček • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1361

Komentář

Do utkání vstoupili lépe fotbalisté Žižkova. Už v sedmé minutě se dostal do rychlého sprintu na levé straně Engelmann, nebezpečně odcentroval do vápna a nechybělo mnoho k tomu, aby si Reintam nebo Bedecs nesrazili míč za záda svého brankáře Palečka. Poté se otrkal také Třinec a před Vávrou musel na poslední chvíli zachraňovat situaci brankář Hrubeš.

Poslední čtvrthodina úvodního dějství už góly nabídla. Rychlý protiútok Žižkova perfektně vyřešil Urbanec, jehož centr skončil na hlavě Tomáše Dočekala a ten přesnou ranou k tyči posunul skóre ve prospěch domácích. Třinec mohl odpovědět hned vzápětí, ale Vávra po Ižvoltově uvolnění tak dlouho čekal se zakončením, až mu brankář Hrubeš míč sebral. Po standardní situaci ale přece jen udeřilo, když se hlavou prosadil Martin Motyčka.

Také nástup do druhého poločasu vyšel lépe Pražanům. Obrovskou šanci po výborném centru Haška neproměnil Engelmann, který hlavou netrefil míč dobře a poslal ho místo do brány napříč pokutovým územím. Pak se začali stále častěji osmělovat i hosté, kteří byli po zbytek zápasu vepředu nebezpečnější. Po akci Šumbery zkoušeli ve vápně zakončovat Ižvolt a Krišto, ale výsledkem nepohnuli.

Největší třineckou šanci měl ve druhém poločase Motyčka, který si vyskočil na rohový kop, ale hlavičkoval těsně nad branku. Posledních deset minut se odehrávalo v režii domácích. Jelínek nejprve hlavou protáhl Palečka, třinecký gólman pak musel zasahovat po pěkné střele Urbance. Ani z následných závarů po rohových kopech však rozhodnutí nepřišlo a zápas skončil zaslouženou dělbou bodů po výsledku 1:1.

Ohlasy trenérů

David Vavruška (trenér Žižkova): "Vstoupili jsme do utkání dobře. Vytěžili jsme také důležitý gól a měli jsme zápas přesně tam, kde jsme chtěli. Problémem bylo, že poločas skončil 1:1 po velmi laciné brance. Ve druhé půli byl na druhé straně hodně cítit Dedič, každý brejk Třince byl cítit nebezpečím. Bylo tam spousta nedotažených věcí od obou týmů, měli jsme některé šance, ale musím říci, že remíza je pro nás málo, chtěli jsme vyhrát a odstartovat jaro dobře."

Jiří Neček (trenér Třince): "Sledovali jsme dva rozdílné poločasy. Kdybychom prohrávali v prvním poločase 0:2, nemohli bychom nic říct. Neudrželi jsme balon na vrchu a byli jsme ve středu hřiště přehrávaní. Byla tam velká díra, která nám dělala problémy. Ve druhé půli jsme přehodili sestavu, doplnili jsme střed Šumberou a dokázali jsme podržet těžké balony, odkud jsme si rozdali míč rychle do krajů. Výsledek 1:1 je pro mě spravedlivý."