06.10.2019 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf otočil střetnutí s Vlašimí a opustil sestupové pozice

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu slaví druhé vítězství v sezóně. Severočeši, kteří vstupovali do utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s vizitkou nejhoršímu týmu soutěže, rychle prohrávali, když se již ve 12. minutě trefil Pavel Pilík. Domácí ale po změně stran zabrali a po gólech střídajících hráčů Erika Micovčáka a Lukáše Nováka vybojovali důležité tři body, díky kterým poskočili na třináctou příčku v tabulce. Vlašim se naopak propadla na patnáctou pozici.
56' Micovčák
68' Novák
12' Pilík
34' Breda
90' Oulehla (trenér)
51' Janda
76' Průcha
83' Breda
Sestavy
Samoel – Rudnytskyy, Lehoczki, Ngimbi, Heppner (46. Micovčák) – Bláha, Houser – Barac (55. L. Novák), Kocourek, D. Breda (83. Kubista) – Ondráček.
Na lavičce: Vaňák, Kazda, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Bačkovský – P. Breda, Štochl, Broukal, Kadlec – Janda, Pilík, Sváta (76. Fotr), Jandera (56. Jakubov), Průcha – Januška (73. Dias).
Na lavičce: Řehák, Plachý, Šabanov, Blecha
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Adámková – Batík, Klupák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 385

Komentář

Jedenácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřelo utkání mezi posledním Varnsdorfem a čtrnáctou Vlašimí. Do utkání lépe vstoupili domácí hráči. Od úvodní minuty byli aktivnější a před gólmana Bačkovského posílali jeden centr za druhým. Ale byla to Vlašim, kdo otevřel skóre utkání. Ve dvanácté minutě přišla rychlá rozehrávka a přechod do útoku zakončil nadvakrát Pavel Pilík. Hosté mohli své vedení navýšit jen o pár minut později. Po rohovém kopu se před Samoelem strhla mela a Varnsdorf zastavoval míč téměř na brankové čáře.

Po půl hodině hry mohl srovnat Varnsdorf. Ondráček zahrával rohový kop na bližší tyč, Rudnytskyy hlavičkou posouval na zadní, ale jen těsně minul branku.

Do druhé půle šel Varnsdorf se střídáním, aby oživil svůj projev. A byl to Erik Micovčák, který rozhýbal hru domácích a v 55. minutě se podepsal pod vyrovnání. Z přímého kopu totiž střelou o tyč rozvlnil síť hostů. O deset minut později se Davidu Oulehlovi povedlo další střídání. Micovčák přenesl hru na Bredu, ten dvěma rychlými kroky zavezl míč na střed hřiště a vyslal centr do malého vápna, kde míč uklidil do brány nabíhající Lukáš Novák.

Hotovo mohlo být v 78. minutě, kdy Breda tvrdou střelou jen těsně minul. Vlašim se hnala za vyrovnáním a hrála vabank. V závěru zápasu se po centru z pravé strany dostal k hlavičce nabíhající Oskar Fotr, orazítkoval však pouze tyč.

Varnsdorf se tak odrazil ode dna a momentálně je na třináctém místě. Vlašim se propadla na patnácté.