04.10.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Blansko smazalo ve Vlašimi dvougólové manko, body se dělily

Foto: fkblansko.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi hostili v utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nováčka z Blanska a měli skvěle nakročeno ke třem bodům. Středočeši vedli po gólech Vrány a Červenky 2:0, v závěrečné dvacetiminutovce ale o svůj náskok přišli a nakonec se museli spokojit jen s bodem. V 70. minutě snižoval Šašinka, o devět minut později srovnával na konečných 2:2 Žák.
20' Vrána
65' Červenka
70' Šašinka
79' Žák
41' Svoboda
71' Šmejkal (trenér)
90' Lahodný
Sestavy
Řehák – Broukal, J. Štochl, V. Svoboda, Daniel Kozel (53. Zinhasović) – Ruml, Průcha, Blecha, P. Breda – Červenka, Vrána (81. Firbacher).
Na lavičce: Matoušek, Janda, Ogiomade, Sklenička
Trenér: Daniel Šmejkal
Halouska – Ilko (74. Martin Holek), Štrbák, R. Buchta, Klusák – Lahodný – Bartolomeu (62. J. Šašinka), Vasiljev, Harba, Kania (89. Helebrand) – Žák.
Na lavičce: Maňák, Šustr, Kopičár
Trenér: Oldřich Machala
Rozhodčí: Raplík – Pečenka, Vejtasa • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 385

Komentář

Nedělní utkání mezi Vlašimí a Blanskem nabídlo v počátku neurovnaný fotbal, který se odehrával převážně mezi šestnáctkami. Až po osmnácti minutách přišla první šance a měli ji domácí. Centr se před brankou snažil zakončit Jakub Štochl, ale jeho rána zamířila nad břevno. 

Netrvalo to však moc dlouho a domácí se přeci jen mohli radovat. Míč si převzal Michal Vrána a dalekonosnou ranou otevřel gólový účet utkání.

Dlouhého trvání náskok Vlašimi mít nemusel. Ovšem ránu z bezprostřední blízkosti dokázal skvěle eliminovat brankář Řehák. Hosté se tlačili dopředu a byli více aktivní, ale jejich snaha k ohrožení branky nevedla. Až těsně před koncem poločasu mohl vyrovnat Lahodný a po něm Kania, ale domácí brankář Řehák podržel svůj tým. 

Domácí se snažili pojmout začátek druhého poločasu aktivně, ale slibně vyhlížející akce Červenky skončila ofsajdem a střelu Svobody ukryl v náruči Halouska. Hosté tak vycítili svou šanci a snažili se dostat domácí pod tlak, ale Řehák mohl být v klidu. 

Navíc mohl v 63. minutě slavit branku z kopaček Marka Červenky, který dokonale využil přihrávku Vrány. 

Dvougólová radost domácích však netrvala dlouho. Dvacet minut před koncem utkání se k míči na malém vápně dostal Jakub Šašinka a dokázal překonat Řeháka. Vlašimští odpověděli vzápětí šancí Vrány, ale tentokrát domácí útočník na Halousku nevyzrál. 

V 79. minutě toho Středočeši litovali. Nedorozumění v zadních řadách Vlašimi využil ve srovnání stavu Filip Žák

Závěrečné minuty zápasu nabídly přítomným divákům ještě závar před hostující brankou, z kterého byly jen dvě zablokované střely. Utkání tedy nakonec skončilo remízou 2:2., která je cenná zejména pro nováčka z Blanska.