07.11.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí otočilo ve druhém poločase duel se Žižkovem, ten venku letos padl poprvé

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem zvítězili nad Žižkovem 2:1 v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Do vedení hosty sice poslal Urbanec, ale ve druhém poločase otočili vývoj utkání domácí Kušej a Čičovský.
63' Kušej
83' Čičovský
20' Urbanec
34' Prošek
28' Richter
58' Březina
65' Súkenník
84' Urbanec
Sestavy
Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Brak, Písačka – Miskovič (78. Emmer), J. Peterka, Čičovský – Prošek (84. Chodora), Koubek (81. Šilhan), Kušej.
Na lavičce: Němec, Strada, Cantin, Hampl
Trenér: Jiří Jarošík
Švenger – Urbanec, Březina, Pudil, Tusjak (85. Žežulka) – Súkenník, Sixta (71. Skopec), D. Richter (81. Nabijev) – Jaroslav Diviš, Mashike Sukisa, Bezdička (71. Zoubele).
Na lavičce: Hrubeš, Řezáč, Auer
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Petřík - Poživil, Matoušek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků

Komentář

První větší šance se v zápase hraném bez diváků naskytla s osmou minutou po uklouznutí kapitána Jana Peterky. Nejlepší střelec FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jaroslav Diviš nabídl míč Davidu Bezdičkovi, který nadvakrát Mariána Tvrdoně neprostřelil. Radovat se Pražané mohli o dvanáct minut později, když se Jakub Urbanec ocitl nikým nehlídaný na pravé straně velkého vápna. Pravý obránce si počkal a po skluzu protihráčů zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Ve 31. minutě se do brejku chystal Elvis Sukisa Mashike, naštěstí pro domácí byl odmáván Viktorii ofsajd. Za jedenáct minut Matyáš Písačka z levé strany nalezl v předbrankovém prostoru Matěje Koubka, kterému zakončení nevyšlo podle představ. Balón měl posledně jmenovaný na dlouhou nohu, a tak po úvodním dějství platil stav 0:1.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Severočeši, když v 55. minutě vystřelil Vasil Kušej z dálky jen těsně vedle tyče, stejný hráč z přímého volného kopu zanedlouho přestřelil. V 62. minutě vystrčili růžky opět hráči Viktorie, když Daniel Pudil dvakrát nebezpečně hlavičkoval do náruče Mariána Tvrdoně.

Vasil Kušej se dočkal, v 63. minutě z rohu malého vápna prostřelil Milana Švengera. Časomíra přičetla sedmnáct minut, když se předčasně radovali hosté. Bohumil Hudec zastoupil Mariána Tvrdoně, když vykopl míč z brankové čáry po pokusu Lukáše Zoubeleho. Byli to nakonec domácí, kteří se mohli radovat z obratu skóre. Václav Prošek z pravé strany servíroval z ostrého úhlu balón nejmladšímu hráči FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Adamu Čičovskému, který z bezprostřední blízkosti dopravil míč do sítě.

Závěr zápasu kromě jedné kuriozity v podobě pádu hlavního rozhodčího Jana Petříka ve středovém kruhu již nic zajímavého nenabídl, a tak Žižkov letos poprvé v sezóně ztratil body venku a propadl se na čtvrtou příčku se zápasem k dobru. Ústí nad Labem se vyhouplo v soutěžní tabulce na třetí pozici.

Ohlasy trenérů

Jiří Jarošík (FK Ústí nad Labem): „První půle z naší strany nebyla vůbec dobrá, byli jsme zbytečně nervózní. Těžko říct, jestli to bylo soupeřem nebo pauzou, ani terén nebyl jednoduchý. O přestávce jsem ani neřval, potřeboval jsem situaci zklidnit. Začali jsme hrát naši hru a za obrat jsme rádi. Věřil jsem našemu týmu, máme dobrou partu, za vítězstvím jsme chtěli jít i za předpokladu, že budeme v utkání prohrávat. Na tabulku je pohled hezký, ale zajíci se začínají až po honu. Budeme se nyní připravovat na těžké soupeře. Je škoda, že se nehrálo před diváky, Žižkov by fanoušky jistě přilákal.“

Zdeněk Koukal (FK Viktoria Žižkov): „Trenéři Zdeněk Hašek a Daniel Sochor, kteří jsou u sebe v kanceláři, odnesli bohužel situaci okolo COVID-19. Zbylo to na mně jako na sportovním sekretáři a trenérovi U19. Pomohl mi Václav Winter. Vstup do zápasu byl dobrý, vedli jsme, ale výsledek se nám nepodařilo udržet. Ve druhé půli jsme přenechali hru Ústí nad Labem, které na nás více nalezlo, my se nedostávali do naší rozehrávky a ztráceli míče. Arma chodila do brejků a nás potrestaly dvě obrovské chyby, kdy naši hráči propadli a to by se tak zkušenému mužstvu nemělo stávat. Za stavu 1:1 jsme si šance vytvořili, ale opět jsme inkasovali. První venkovní ztráta nás mrzí, netajíme se tím, že chceme jít na postup do vyšší soutěže. Jdeme dále, budeme se snažit prohru odčinit v domácí dohrávce s Třincem. S kmenovými trenéry jsme byli v kontaktu od pátečního tréninku přes Skype a kluci na lavičce navíc měli na uších trenéry, kteří se na zápas dívali přes stream. Trenéři nám dávali rady, o poločase proběhl hovor, co máme klukům říct a sami jsme si k tomu něco řekli. Bohužel taktické pokyny jsme ve druhém poločase neplnili a to rozhodlo o výsledku.“