08.11.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Souboj nováčků zvládlo lépe Táborsko a má první výhru v sezóně

Foto: fkblansko.cz
Blansko – Souboj nováčků FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se uskutečnil zkraje nedělního dne v Blansku, kam dorazilo Táborsko. Lépe si počínali hosté, kteří korunovali přesvědčivý výkon i dvěma gólovými zásahy. O ty se postarali Emanuel Tolno s Matějem Majkou a rozhodli tak o vůbec prvním letošním triumfu Táborska v poměru 2:0.
bez branek
38' Tolno
75' Majka
41' Halouska
bez karet
Sestavy
Halouska – Sukup, R. Buchta, Štrbák, Klusák – Ilko (54. J. Šašinka), Kopičár, Lahodný, Kania (67. Bartolomeu) – Harba (81. Huška) – Žák.
Na lavičce: Maňák, Helebrand, Vincour
Trenér: Oldřich Machala
Slávik – Navrátil, M. Kučera, Majka (82. Vozihnoj), Havrda (77. Penc) – P. Plachý, Tolno, Čapek (82. Provazník), Dybala, Boula (88. Schramhauser) – Icha.
Na lavičce: Zadražil, Brabec, Mácha
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Hocek – Vodrážka, Dohnálek • Stadion: Stadion na Mlýnské • Hráno bez diváků

Komentář

Celek z jihu Čech usiloval na jihu Moravy v bitvě nováčků o první vítězství a začal aktivně hned v úvodu duelu. Po pěti minutách zakončoval akrobaticky nůžkami ve vápně Čapek, ale branku soupeře těsně minul. Za další tři minuty propadl balón v šestnáctce k Majkovi, ten ho ale netrefil podle představ a i druhé varování hostů Blansko přežilo. První šanci zahrozit z domácí strany měl po hlavičce Ilka nabíhající Kopičár, nakonec ale pod tlakem obránce netrefil na penaltě balón.

Za další tři minuty hrozili opět Jihočeši, po vyběhnutí Halouskovi vytáhl míč kousek před čárou obránce Štrbák. Na druhé straně se do slibné pozice tlačil Kania, jenže se utopil ve svých kličkách a šance vyšuměla do prázdna. 

V 38. minutě přišla první branka duelu. Po chybě Sukupa se zmocnil míče Emanuel Tolno a z hranice šestnáctky zamířil po zemi neomylně k levé tyči – 0:1. V závěru půle chtěli domácí v závaru penaltu, ale tu nedostali, a naopak Halouska vzápětí po faulu na unikajícího Čapka mohl být rád, že nebyl vyloučen.

Druhá půle byla zprvu hodně vyrovnaná bez větších šancí, domácí se tlačili dopředu, ale hosté je prakticky do ničeho nepouštěli. Trenér Blanska Machala se pokusil sestavu oživit příchody Šašinky a Bartolomea, i ti se však obranou Táborska prokousávali jen stěží. Čtvrthodiny před koncem navíc Jihočeši svého soupeře definitivně zlomili, Havrda odcentroval zleva přes Buchtu a na zadní tyči volný Matěj Majka napálil balón pod břevno – 0:2.

Od té doby měli hosté navrch a vedení kontrolovali, domácí už na duel mírně rezignovali a s dlouhými míči si obrana Táborska věděla rady. Chvíli před koncem mohl po akci Plachého přidat třetí gól nabíhající Provazník, osamocen na zadní tyči ale ve velké tutovce minul. Mrzet jej to ale nemuselo, jeho celek si totiž po skvělém výkonu odvezl z Blanska tři body a první výhru v sezóně.