14.05.2022 | Tomáš Reiner | Zápas

Prostějov po pěti duelech zabral, v Příbrami padlo šest gólů

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Prostějova porazili ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Příbram 4:2 a ukončili sérii bez výhry trvající pět zápasů. Hanáky poslal u Litavky do vedení Píchal, těsně před přestávkou se pak trefil Kušej. Třetí gól hostů přidal znovu Píchal a teprve poté se prosadili i Středočeši zásluhou Kvídy. 1.SK vrátil třígólový náskok Bartolomeu, za Příbram podruhé snížil Wágner. Prostějov se díky vítězství posunul v tabulce před svého soupeře a sezonu zakončil dvanáctý. 1.FK se umístil na třinácté pozici.
56' Kvída
81' Wágner
30' Píchal
45' Kušej
51' Píchal
77' Bartolomeu
bez karet
39' Schaffartzik
80' Kopřiva
Sestavy
Smrkovský – Kvída (84. Vokřínek), Halinský (46. Schindler), Fišl, Vilotič – Petrák, Gembický (78. Antwi), Pilík (63. Vávra), M. Čermák – Wágner, Novotný (63. D. Procházka)
Na lavičce: Melichar
Trenér: Marek Nikl
Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Urbanec – Kušej (75. Hönig), Omale, Kopřiva (81. Zukal), Bartolomeu (90. Pěček) – Píchal (81. Amobi), Koudelka
Na lavičce: Nemrava, Zapletal, Novotný
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Petřík – Slavíček, Černoevič • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 682

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu dobře a měli několik dobrých šancí, po půlhodině hry ale přišla ojedinělá chyba a David Píchal hlavou přehodil vybíhajícího brankáře Václava Smrkovského.

Další facka a nepříjemný úder pro domácí přišel těsně před přestávkou. Vasil Kušej předvedl nádherné zpracování zády k bráně po dlouhém kolmém pasu a po pěkné otočce zamířil přízemní střelou k přední tyči. Prostějov u Litavky po prvním poločase vedl 2:0. 

Po přestávce byli opět aktivnější hráči Příbrami, jenže gól Jana Kvídy loučícího se s klubem přišel až pět minut poté, co zadělal na hattrick David Píchal.

Hostující útočník měl dvě slibné šance, ale třetí gól nevstřelil. Místo něj se trefil Robert Bartolomeu a za domácí už pak jen korigoval skóre Tomáš Wágner.

V Příbrami se odehrál nejbohatší zápas posledního kola letošního ročníku, když nabídl celkem šest branek.