28.08.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf porazil Třinec jasně 3:0, rozhodla druhá půle

Foto: Tomáš Secký / Varnsdorf
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili doma Třinec 3:0. Branky padaly až po pauze, kdy se krátce za sebou prosadili Žák, Schön a Rudnytskyy. Během deseti minut tak rozhodli Severočeši o svém vítězství a třech bodech do tabulky.
49' Žák
52' Schön
59' Rudnytskyy
bez branek
30' Dordič
81' Ludvíček
85' Radosta
29' Holík
89' Samiec
Sestavy
Vaňák – Richter, Zbrožek, Kubista, Radosta – Bláha (85. Michal), Žák – Schön (76. Ludvíček), Ondráček (67. Samko), Dordić (76. Tanko) – Rudnytskyy (67. Kříž).
Na lavičce: Šerák, Kouřil
Trenér: Miroslav Holeňák
Hasalík – Jursa (66. Szewieczek), Foltyn, Straňák, Hýbl – Habusta, Holík – Omasta (76. Obadal), Kateřiňák, Gembický (66. Tandara) – Juřena (76. Samiec).
Na lavičce: Kerl, Brak, Machuča
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Machálek – Mojžíš, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 755

Komentář

Program pátého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřel duel Varnsdorfu s Třincem. Že hosty nečeká lehký zápas, ukázala hned první minuta. Z rozehrávky putoval míč za obranu na Dordiče, pozorný Hasalík ovšem vyběhl včas. Míč se od té doby přeléval ze strany na stranu, hrálo se vysokém tempu, což vedlo k řadě nepřesných přihrávek. Nejvážnější situace v první půli se odehrála ve 27. minutě. Míče se zmocnil Dordič, který střelou na zadní tyč orazítkoval břevno. Závěr poločasu patřil Třinci, vyloženou šanci si však nevypracoval.

Varnsdorf rozhodl o osudu utkání začátkem druhé půle. Ve 48. minutě se po centru z pravé strany dostal k odraženému míč Kubista, který posunul na Dominika Žáka, jenž přízemní střelou otevřel skóre utkání. O dvě minuty později se domácí radovali znovu. Aktivní Dordič zavezl míč na střed hřiště, vybídl Patrika Schöna, který se trefil k pravé tyči – 2:0.

Definitivní tečku za zápasem udělali svěřenci Miroslava Holeňáka v 58. minutě. Bosenský štírek našel mezeru v hostující obraně a vyslal do úniku Pavla Rudnytského, který si obhodil Hasalíka a zvyšoval na 3:0 do odkryté branky. I přes nepříznivý stav hosté nesložili zbraně a snažili se s výsledkem něco udělat. Po hodině hry už se ale nehrál příliš pohledný fotbal. Sudí často přerušoval hru, udělil několik žlutých karet a vstoupilo do toho několik střídání na obou stranách.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FK Varnsdorf): "Třinec jde herně nahoru a moc si vážíme, že jsme porazili takový tým. Výsledek je pro soupeře asi až moc krutý. Byli jsme ale lepším týmem, byť Třinec hrál velmi dobře, tak my jsme v situacích, které jsme si vytvořili, zachovali chladnou hlavu a dokázali jsme je proměnit. Ukázali jsme kvalitu v koncovce, přitom do stavu 0:0 jsme tahali za kratší konec. O to více si dnešního vítězství vážíme."

Martin Zbončák (FK Třinec): "Gratuluji Varnsdorfu k zisku tří bodů. Jsem smutný hlavně z toho výsledku, protože si myslím, že minimálně první poločas byl vyrovnaný a odehráli jsme ho velmi slušně. Vyrovnali jsme se i s rychlostními hráči soupeře, připravovali jsme se na ně. Ale potom jsme měli v druhém poločasu krátký výpadek, kdy jsme dvakrát přihrávajícím i zakončujícím hráčům dali moc volného prostoru, což nás stálo body. Srazilo nás to dolů, k tomu jsme ještě dostali třetí branku a s tak silným soupeřem jako je Varnsdorf, ještě na jejich půdě, bylo rozhodnuto."