25.05.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Varnsdorf v Třinci sehrál kvalitní zápas a za remízu 2:2 bere bod

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – V posledním kole si mohli Slezané ještě polepšit v případě výhry a zaváhání Pardubic i Hradce na konečné třetí místo, což by byl jejich nejlepší výsledek od rozdělení Československa. Varnsdorf se také ještě mohl posunout, což se mu díky cennému bodu povedlo, když končí sezónu na 11. místě, Třinec je nakonec pátý. Stadion Rudolfa Labaje viděl na závěr sezóny pohledný fotbal, spoustu šancí, zahozenou penaltu a čtyři branky.
63' Bedecs
73' Dedič
20' Klobása
77' Ondráček
3' Adamuška
60' Vaněk
90' Hykel
bez karet
Sestavy
Adamuška – Ilko, M. Čelůstka (46. Bedecs), Reintam, Janoščín – Buchvaldek (88. Hykel), R. Vaněk I., Samiec, Šumbera, Janošík (27. Dedič) – Juřena
Na lavičce: Paleček, Celba, Velner, Joukl
Trenér: Jiří Neček
Samoel – Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Chlumecký – Durdević (46. Šulc), Ondráček, Bláha, Barac (70. Bílek, 79. Burda) – Zieris, Klobása
Na lavičce: Porcal, Kocourek
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Nenadál – Caletka, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 472

Komentář

Oba týmy mohly v případě bodového zisku a ztrát soupeřů ještě pěkně poskočit tabulkou, Třinec dokonce na třetí místo, ale utkání neodstartoval vůbec dobře. Už ve třetí minutě chyboval v rozehrávce a situaci musel hasit faulem v pokutovém území brankář Adamuška. Výsledkem byl pokutový kop pro hosty a žlutá karta pro třineckého gólmana. Ondřej Bláha mohl otevřít skóre, ale z penaltového puntíku vypálil vedle levé tyče!

Slezané v úvodu nestíhali a osmělili se jen jednou, když Samiec vypálil zpoza šestnáctky, ale Samoel zvládl ránu vyrazit. Varnsdorf překvapoval, nezlomila ho neproměněná penalta a dále nepříjemně kousal. Po závaru před branku ještě Zieris z voleje těsně přestřelil, ale o chvilku později už byla k vidění úvodní branka. Durděvič odcentroval z levé strany přesně na volného Stanislava Klobásu, jenž si šikovně zpracoval míč, ještě počkal se střelou, položil si Adamušku a zakončil do odkryté sítě.

Třinec poté vyrovnal hru a dokonce byl aktivnější, vypracoval si dvě veliké šance, ovšem na brankové čáře čaroval Samoel. Ten nejprve zlikvidoval dobrou střelu Dediče z otočky a stejného hráče vychytal podruhé. René Dedič dostal od Ilka pas před branku, ale hostující gólman skvěle zasáhl nohama.

Severočeši opět zahrozili v úvodu druhého poločasu. K odraženému míči se protlačil Ondráček, ale ve veliké šanci o kousek přestřelil. Další tutovku vypracoval Klobása pro Rudnytského, našel ho přesným centrem, ale hostující obránce ve skluzu nasměroval míč pouze do ležícího Adamušky.

Domácí přečkali šance Varnsdorfu a poté sami udeřili. Šumberův centr z rohového kopu skončil na hlavě Imricha Bedecse a ten už míč nasměroval k bližší tyči. Severočeši mohli hned odpovědět, ale jejich hlavička v brance neskončila, Chlumecký sám před Adamuškou trestuhodně minul.

Třinec byl ve druhém poločase aktivnější a poté, co ubránil nepříjemnou šanci hostů, znovu udeřil, a to po krásné akci. Přetažený centr Vaňka dolétl k Buchvaldkovi, který našel před brankou volného Reného Dediče. Ten ukázal veliký přehled a zvládl patičkou tečoval míč mimo dosah Samoela – 2:1.

Varnsdorf si ale zasloužil za předvedený výkon alespoň bod, který nakonec vybojoval, když centr z levé strany zakončil k bližší tyči hlavou Adam Ondráček. Rozhodnout ve prospěch Třince mohl v závěru Juřena, jenž obdržel krásný pas od Samiece, běžel sám na Samoela, ale ten stačil vyběhnout a dostatečně zmenšil střelecký úhel, následně i zasáhl a udržel pro hosty bod za remízu 2:2.