11.04.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Žižkov remizoval s Blanskem a získal první domácí bod na jaře

Foto: fkvz.cz
Praha – Domácí trápení Žižkova pokračuje také po 17. kole FORTUNA:LIGY, v němž Pražané jen remizovali s Blanskem 1:1. Viktoria byla po celé utkání aktivnějším mužstvem, ale v první půli inkasovala po ojedinělé šanci Davyho Ngomy. Tlak Žižkova pokračoval i po půli, jenže domácí nakonec brali jen bod, který jim v závěru zápasu vybojoval z penalty Igor Súkenník.
89' Súkenník (pen)
39' Ngoma
86' Řezáč
88' Helebrand
90' Černín
Sestavy
K. Hrubeš – Urbanec (46. Řezáč), Prebsl (78. Hušek), Pudil, Muleme – Súkenník, Sixta – Bazal (65. Auer), Batioja, Nabijev (55. Ahamada) – Mashike Sukisa.
Na lavičce: Švenger, Petrlák, Richter
Trenér: David Oulehla
Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – R. Buchta (46. Lahodný), Kopičár – Vlachovský (60. Bartolomeu), Žák (75. Černín), Ngoma (90+4. Koraksić) – T. Machálek (46. Vasiljev).
Na lavičce: Chmiel, Lhotecký
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Cieslar – Mikeska, Bureš • Stadion: Stadion SK Prosek • Hráno bez diváků

Komentář

V parádním slunečném počasí začali aktivněji domácí. Vydařenou čtvrthodinu načal neúspěšnou střelou z hranice šestnáctky Farid Nabijev, načež se neujala ani zajímavá hlavička Filipa Prebsla. O tři minuty později se Pavel Halouska vytáhl proti zakončení Quintera Batiojy, po němž mohl Farid Nabijev dorážet míč do odkryté branky, ale obrovskou šanci zahodil!

Žižkov pokračoval v aktivitě, při které pasivní Blansko zapomnělo na volného Igora Súkenníka, jenž u zadní tyče pálil jen do boční sítě. Optické převaze chybělo to nejdůležitější – gól. Domácí naopak neuhlídali výkop Pavla Halousky, který propadl k Davymu Ngomovi a jeho prudká rána k levé tyči zajistila Blansku překvapivé vedení. 

Tlak Viktorie pokračoval i po přestávce, jenže byl jen optického rázu a bez šancí. Z rohových kopů a centrů však domácí přece jen vytěžili šanci Igora Súkenníka, jenž na zadní tyči překonal blanského brankáře, ale míč vytáhl z brankové čáry obránce hostů. Vzápětí pálil z malého vápna nad branku Filip Prebsl a se Žižkovem už to vypadalo bledě.

V závěrečných minutách si ale Quintero Batioja došel ve vápně pro faul a kapitán Igor Súkenník pokutový kop proměnil střelou k levé tyči! Žižkov si tak zajistil alespoň bod, který je ale vzhledem k průběhu spíše ztrátou a ziskem pro Blansko.