05.05.2021 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf ani na pátý pokus nevyhrál, proti Jihlavě inkasoval sedm minut před koncem

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu nedokázali udržet vedení v utkání 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a doma remizovali s Jihlavou 1:1. Severočechy poslal do vedení v 73. minutě Patrik Schön, ale osm minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Filip Vedral. Varnsdorf se tak ani na pátý pokus nedočkal výhry, naopak Jihlava tři zápasy neprohrála.
73' Schön
82' Vedral
31' Hasil
89' Selnar
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hasil – Macháček, Kubista, Lehoczki, Ondráček (56. Šimon), Novák (88. Zbrožek) – Schön (79. Kazda), Velich (56. Kocourek).
Na lavičce: Vaňák, Minsung, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Lancman – Peřina, Vlček, Pojezný, Křišťál – Červ, Lacko (84. Chocholatý) – Patrák (90+2. Křivánek), Klobása (77. Selnar), Ritter (77. Shudeiwa) – Vedral.
Na lavičce: Číž, Štefánek, Svoboda
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Poživil • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 61

Komentář

Středeční zápas Varnsdorfu s Jihlavou přinesl souboj týmů ze spodní poloviny tabulky. Tomu odpovídala také předvedená hra především v prvním poločasu. Ten byl plný nepřesných přihrávek a nedovolených zákroků. Za pětačtyřicet minut si jedinou střelu, ještě k tomu mimo tři tyče, připsali hosté ve dvacáté minutě. O deset minut později si Hasil vysloužil žlutou kartu poté, co ostře zastavil Patráka.

Do druhé půle vstoupila obě mužstva aktivněji. Hra se zrychlila a zpřesnila, čemuž dopomohli i střídající hráči. Pavel Drsek, trenér domácích, posílil především záložní řady. A byl to právě Kocourek, který stál za většinou akcí svého týmu. S první střelou v druhém poločase ale přišli hosté. Patrák v 61. minutě zkusil přízemní střelu, ovšem minul o půl metru. Podobnou střelu předvedl na druhé straně Lehoczki, ale ani jeho pokus nebyl úspěšný.

Jako blesk z čistého nebe přišla gólová situace Varnsdorfu v 73. minutě. Kubista dostal míč do běhu na levé straně hřiště a přihrávkou pod sebe vybídl Patrika Schöna, který střelou do protipohybu otevřel skóre utkání a prolomil střelecké trápení svého týmu.

Klub ze Šluknovského výběžku se však z vedení radoval pouze deset minut. Rychlá akce Jihlavy v 82. minutě skončila vyrovnávací brankou. Filip Vedral si nalezl míč na hranici rohu pokutového území a tvrdou střelou propálil Richtera.

Varnsdorf tak ani na pátý pokus nevyhrál a v tabulce se propadl na jedenácté místo s pětadvaceti body. Jihlava zůstává devátá s body sedmadvaceti.