22.05.2021 | Tomáš Suchánek | Zápas

Ústí v souboji sousedů v tabulce zdolalo Duklu

Foto: fkdukla.cz
Ústí nad Labem - Fotbalisté Ústí nad Labem mají na kontě cenný skalp. V souboji šestého týmu se sedmým celkem tabulky zvítězili 1:0 a už mají jistotu, že neskončí hůře než na šesté pozici. O výhře domácích rozhodl v prvním poločase pěknou ránou z hranice šestnáctky Jonáš Jiránek.
35' Jiránek
bez branek
57' Koubek
69' Miskovič
73' Bílek
89' Tvrdoň
90' Jiránek
67' Fábry
85' Barac
88' Ayong
90' Piroch
Sestavy
Tvrdoň – Chodora, Brak, M. Bílek, Strada – Jiránek, Miskovič – Emmer (90+1. Jakš), Prošek (74. Cantin), Čičovský (87. Hudec) – Koubek (74. Gollnack).
Na lavičce: Němec, Glöckner, Kušej
Trenér: Jaromír Jindráček
F. Rada – Kovernikov, Piroch, Trávníček (83. David Kozel) – Barac, Doumbia (76. Kott), J. Peterka, Krunert (62. Kim), Šebrle – Buchvaldek (62. Hadaščok), Fábry (76. Ayong).
Na lavičce: Kinský, Fišl
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Krejska - Leška, Novák • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 456

Komentář

Předposlední 25. kolo přineslo v Ústí nad Labem souboj dvou sousedů v tabulce. Domácí Arma hostila na domácím stadionu pražskou Duklu. Úvod utkání nabídl celkem opatrný fotbal z obou stran. O první vzruch se postaral až v devatenácté minutě domácí Jiránek, který se však zatím zastřeloval. Utkání nabralo slušné tempo zhruba po své půlhodince. Za hosty to zkoušeli Marek Fábry a Lukáš Buchvaldek, ale ani jeden z této dvojice netrefil brankový prostor. Přišel trest a první branka utkání. Jonáš Jiránek si zpracoval míč za šestnáctkou a pravačkou jej uklidil k tyči – 1:0! Psala se pětatřicátá minuta utkání. V závěru poločasu mohla Dukla srovnat, ale Buchvaldeka vychytal brankář Marián Tvrdoň a střela Michala Trávníčka skončila na domácí tyči! Do kabin se šlo tak za stavu 1:0 pro domácí Armu.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn a zahájil jej lépe tým z pražské Julisky. Buchvaldek posílal opakovaně centry před domácí branku, ale brankovou radost tyto závary nepřinesly. Poté obránce Dukly Artem Kovernikov vyrobil obrovskou chybu. Jako poslední hráč si zahrával s rozehrávkou, míč mu vypíchl Adam Čičovský, ale sám proti Filipu Radovi neuspěl! Marián Tvrdoň na druhé straně zachránil Armu. Rohový kop propadl na zadní tyč k Fábrymu, na něhož zívala prázdná branka, ale v poslední chvíli se tam zjevil právě gólman Tvrdoň a střelu vytěsnil! Hosté si poté již žádnou větší šanci ani tlak nevytvořili a ústecká Arma si tak celkem v poklidu pohlídala vítězství 1:0.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (Ústí n/L): Dneska to byl týmový výkon. Věděli jsme, že Dukla je kombinačně na tom nejlépe v lize. Pro nás bylo důležité hlavně zodpovědně utkání ubránit. Řekli jsme si něco k útočné fázi, že musíme situace lépe doplňovat, to se celkem dařilo, ale přesto musíme útočnou fázi zlepšit. Já jsem, strašně rád za Jonáše Jiránka, který dal dnes branku. Chci, aby se právě takto mladí hráči rozvíjeli. Ale jak říkám, co se týče útočné fáze a produktivity, na tom musíme zapracovat. Sečteno podtrženo dnes za mě poctivý a týmový výkon.

Bohuslav Pilný (FK Dukla Praha): Nevstoupili jsme do utkání dobře, měli jsme hodně ztrát v útočné fázi. Domácí byli agresivnějším a lepším týmem. Pak jsme se začali dostávat do hry a paradoxně jsme obdrželi po pěkné střele branku. Závěr poločasu jsme hráli dle představ, ale trefili jsme pouze tyčku. Ve druhém poločase jsme měli hodně situací kolem šestnáctky, ale málo jsme zakončovali, což dneska rozhodlo celé utkání. Branek celkově dáváme málo, a to nás trápí.