07.08.2021 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň je dál neporažena, doma si rozdělila po bodu s Ústím nad Labem

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně a Ústí nad Labem si ve vzájemném měření sil v rámci 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu. V utkání byla aktivnější Líšeň, která si také vypracovala více šancí než soupeř. Žádná se však neujala, podobně jako na straně Ústí, a diváci se tak gólu nedočkali. Líšeň po třech kolech nepoznala hořkost porážky.
bez branek
bez branek
57' Otrísal
68' Jeřábek
86' Silný
28' Miskovič
52' Čičovský
55' Brak
Sestavy
Veselý – Pašek, Otrísal, Ševčík, Lutonský – Jeřábek – Stáňa, Málek, Matocha, Krška (72. Rolinek) – Chwaszcz (63. Silný).
Na lavičce: Marek, Bednář, Burda, Demeter, Ulbrich
Trenér: Leoš Kalvoda
Plachý – Alexandr, Brak, Bílek, Chodora (90. Hudec) – Miskovič, Čičovský (65. Angelozzi) – Prošek (79. Mechmache), Jiránek, Ogiomade – Krobot (65. Emmer).
Na lavičce: Němec, Černý, Cantin
Trenér: Jaromír Jindráček
Rozhodčí: Ulrich – Kotík, Vyhnanovský • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 560

Komentář

První poločas nenabídl mnoho pohledných událostí. Byl to spíš tuhý defenzivní boj. Líšeňští bojovali o každý metr hřiště, soupeř pro změnu spoléhal na brejky. Mírně aktivnější byli přeci jen domácí, kteří poprvé zahrozili ve 13. minutě. Hlavička Otrísala skončila na Plachého síti. Poté Marvani pálili z dálky Matochou, ústecký gólman se proletěl ke své levé tyči.

Největší tutovka zápasu přišla ve 34. minutě. Krškův přízemní centr nejprve ve vápně lehce škrtnul Stáňa, míč plul na zadní tyč, kde stál pro změnu Chwaszcz. I on se míče lehce dotknul, ale poslal ho o pár milimetrů vedle Plachého brány. Za zmínku ještě stojí střela Kršky v samotném závěru poločasu, kterou Plachý zneškodnil.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté. Hned po pěti minutách si to Ogiomade namířil sám na brankáře Veselého, který jeho v podstatě hokejový nájezd dokázal vychytat. Domácí fotbalisté čekali na šanci až do 65. minuty. Střídající Silný potáhl míč středem hřiště, přes dva beky nahrál na Lutonského, jehož přízemní střelu musel Plachý vyrazit do bezpečných míst.

Fotbal se hrál průměrný, plný faulů a nepřesností. Přesto se Marvani mohli dočkat tříbodového zisku. Šest minut před koncem zápasu centroval z levé strany Rolinek a uprostřed vápna se zjevil Jan Silný. Útočník brněnského celku orazítkoval břevno Plachého svatyně. Samotný závěr byl plný emocí, nastavovalo se pět minut, ale gólu se takřka 600 diváků nedočkalo. Duel tak skončil nerozhodně 0:0.