26.02.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Kronďákova vítězná premiéra: Chrudim na úvod jara porazila Vlašim

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi si v dohrávce 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s Vlašimí 4:2 a na nesestupové pozice ztrácejí už jen bod. Trenéru Radku Kronďákovi, který v prosinci nahradil Jaroslava Veselého, tak premiéra na lavičce patnáctého týmu tabulky vyšla. Východočechům se povedl vstup do utkání, během první půlhodiny vstřelili tři branky. Nejprve se po spolupráci zimních posil trefil Záviška, poté navzdory zranění z hlavičkového souboje dvakrát skóroval Firbacher. Vlašim pak snížila, Gningův gól ale neplatil kvůli ofsajdu. Hosté se tak prosadili až po hodině hry zásluhou Riga, MFK však rychle odpověděl čtvrtým zásahem z kopačky Vrány. Středočeši ještě v nastavení druhého dějství Suchanem proměnili penaltu, jejich porážku to však neodvrátilo.
7' Záviška
18' Firbacher
24' Firbacher
67' Vrána
65' Rigo
90' Suchan (pen)
50' Firbacher
59' Sokol
81' Kejř
83' Surmaj
90' Látal
27' Hošek
Sestavy
Floder – Průcha, Donát, Šejvl, Sokol (78. Míka) – Kesner, Kejř (86. Látal), Jan Řezníček, Záviška, Vrána (72. Juliš) – Firbacher (78. Surmaj)
Na lavičce: Ordelt, Drahoš, Šplíchal
Trenér: Radek Kronďák
Vágner – Lehoczki, Icha (67. Jurásek), Broukal, P. Breda, Hošek (46. Solomon) – Gning (67. Zlatohlávek), V. Svoboda, Suchan, Rigo (85. Krunert) – Kneifel (46. Zihnasović)
Na lavičce: Řehák, Douděra
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Proske – Dresler, Podaný • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 600

Komentář

Chrudimští fotbalisté vstoupili do dohrávky 16. kola impozantně a v prvních minutách zcela paralyzovali vlašimskou defenzívu. První branka přišla již v sedmé minutě, když skvělý centr z pravé strany vymyslel Michal Vrána a našel ve vápně neobsazeného Jana Závišku, který přesnou a tvrdou hlavičkou nedal šanci Vágnerovi zasáhnout!

O jedenáct minut později přišel čas Filipa Firbachera, který několik chvil před tím utrpěl krvavý šrám na své hlavě, za nějž se pomstil velmi razantně. Nejprve přesnou ranou po zemi zvýšil vedení Chrudimi, ve 24. minutě se obtočil kolem bránícího hráče po dobré práci Sokola a upravil již na 3:0!

Vlašim dokázala hrát na chrudimském trávníku herně vyrovnanou partii, mnoho brankových příležitostí si ale v prvním poločase nevypracovala. Když už balon dostal do sítě Gning, gól neplatil kvůli ofsajdu.

Další branky tak padaly až po přestávce. Snižující trefu Vlašimi obstaral v 65. minutě důrazný Tomáš Rigo, jenže radost hostům dlouho nevydržela. Prudké zakončení Jana Závišky ještě Vágner vyrazil, na dorážku Michala Vrány byl ovšem krátký.

Chrudim si závěr zápasu již pohlídala, i přesto, že ještě dovolila korekci stavu. Faul na Václava Svobodu přetavil z pokutového kopu ve druhou vlašimskou branku Jan Suchan. Více již hosté nestihli a odvezli si z Chrudimi porážku 2:4.