27.11.2021 | Daniel Ryl | Zápas

Dukla doma ztratila body s Třincem, góly nepadly

Foto: fkdukla.cz
Praha – V utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítal Třinec na půdu favorizované Dukly, ale postavení v tabulce průběhu hry neodpovídalo. Slezané byli na promrzlé Julisce v první půli aktivnějším týmem, a přestože domácí ve druhé polovině výrazně přidali, góly nepadaly. Třinec tak bodoval potřetí v řadě na hřišti soupeře, zatímco Dukla doma znovu ztratila.
bez branek
bez branek
34' Peterka
81' Souček
76' Habusta
Sestavy
F. Rada – Ruml (84. Pázler), Piroch, Kulhánek, Kovernikov – J. Peterka (46. Barac), Kozma – Buchvaldek (64. Hrubeš), David Kozel (46. Fábry), D. Souček – S. Faleye (78. Kim).
Na lavičce: Šťovíček, Cienciala
Trenér: Bohuslav Pilný
Adamuška – Foltyn, T. Ba, Bedecs, Hýbl – Omasta (90+3. Puchel), Habusta, Weber (90+2. Šteinhübel), Javůrek (82. Bolf) – Juřena, Petráň.
Na lavičce: Hasalík, Klusák, Buneš
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Starý – Arnošt, Hádek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 487

Komentář

Promrzlý trávník na Julisce nasvědčoval, že diváci uvidí spíše bojovné utkání. V šesté minutě však Ondřej Ruml zajímavě pálil vedle pravé tyče, načež Michal Petráň hlavičkoval po centru z levé strany těsně vedle branky. Zbytek poločasu však vůbec neodpovídal tabulkovému postavení.

Třinec byl na hřišti favorita opticky lepším týmem, hrál více s míčem, ale v bojovném utkání velké šance nepřicházely. V závěru poločasu pálil nebezpečně Jan Javůrek, leč nepřesně. Ve druhé polovině už byl obraz hry opačný.

Tlak Dukly narůstal, domácí diktovali tempo hry, jenže nepřesnosti v kombinaci a mizerné finální řešení akcí jim bránily ve větších šancích. Před hodinou hry sahal po gólu Daniel Souček, jehož vydařený přímý kop vytáhl na levé tyči třinecký brankář Adamuška.

Následně domácí prohospodařili přečíslení tři na jednoho, a přestože byli aktivnější, šance nadále nepřicházely. Baracovo zakončení vykopl Adamuška.

Zodpovědná defenziva Třince hlídala své území a čekala na brejky, což se málem vyplatilo. V nastavení totiž hosté pláchli ve dvou na jednoho, načež Juřenovu zpětnou přihrávku zakončil Tomáš Omasta technickou střelou do břevna! 

Třinec tak slaví cenný bod v boji o záchranu, Dukla zakončila podzim další ztrátou.