13.03.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Další triumf rozdílem třídy, Varnsdorf si smlsl i na Příbrami

Foto: fkpribram.cz
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu porazili v utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:0 Příbram a vrátili se v tabulce na čtvrtou pozici před rezervu pražské Sparty, kterou v minulém kole přehráli stejným výsledkem. Severočechy nasměroval k pohodlnému triumfu dvěma góly v prvním poločase Bojan Dordič. Definitivní pojistku přidal pět minut po změně stran Patrik Schön. Příbram zůstala po své osmé letošní porážce třináctá.
23' Dordič
41' Dordič
50' Schön
bez branek
bez karet
55' Kvída
Sestavy
A. Richter – Heppner, M. Kubista, Kouřil, M. Richter – Bláha, Žák (84. Zbrožek) – Schön (68. Radosta), Lauko (76. Kocourek), Dordić (84. Ondráček) – Rudnytskyy (68. Velich).
Na lavičce: Vaňák, Bína
Trenér: Pavel Drsek
Melichar – Kvída, Halinský (46. Fišl), Tregler, Vilotić – Čermák, T. Pilík (61. Hájek), Soldát (72. Vávra), Gembický (46. D. Procházka) – Wágner, Novotný (46. E. Antwi).
Na lavičce: Smrkovský, Vokřínek
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Dorušák – Kotík, Mikeska • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 453

Komentář

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný a necelých pět set diváků vidělo řadu nepřesných přihrávek a nedovolených zákroků. Varnsdorf začal na Příbram chrlit jeden útok za druhým až po čtvrt hodině hry. Ve 20. minutě vyslal Rudnytskyy do samostatného úniku Schöna, který dokázal obejít Melichara, ovšem při pokusu zakončit se mu pod nohy vrhnul Kvída a na poslední chvíli odvrátil zkázu. O dvě minuty později přišla další velká šance domácího týmu. Dordič zavezl míč po lajně a přihrávkou pod sebe hledal Žáka, tomu ale střela nesedla a Příbram se osvobodila.

Příbramská tvrz poprvé padla ve 23. minutě. Kouřil přesným centrem přenesl hru na aktivního Bojana Dordiče, který si zpracoval míč, udělal dva rychlé kroky do středu hřiště a vystřelil přes obránce. Tvrdý projektil i s pomocí teče rozvlnil síť – 1:0. Hosté tahali za kratší konec a do útoku se dostávali velmi ojediněle. A tak to byl opět Varnsdorf, který se radoval. Domácí rozjeli ve 41. minutě akci přes Schöna, jenž přízemním centrem našel osamoceného Bojana Dordiče, který měl snadný úkol – 2:0.

Příbram šla do druhé půle hned se třemi změnami v sestavě. Na plac nastoupili Antwi, Procházka a Fišl. Ze hřiště šli Halinský, Gembický a Novotný. Ale ani to svěřencům Nikla nepomohlo. V 50. minutě totiž udeřil Varnsdorf potřetí. Dordič si obhodil míč přes obránce a přízemním centrem na zadní tyč vybídl ke skórování Patrika Schöna – 3:0. Příbram se ještě snažila s výsledkem něco udělat, ale když se neujal ani pokus Vávry v 87. minutě, bylo rozhodnuto.

Varnsdorf potvrdil skvělou formu a podruhé za sebou vyhrál 3:0. V tabulce zůstává čtvrtý s jednatřiceti body, Příbram je třináctá s dvaceti body.