19.03.2022 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Zachraňující se Žižkov vybojoval bod v Ústí nad Labem

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem - Fotbalisté Army remizovali v utkání 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Žižkovem 0:0. Bezbrankový souboj dvou týmů ze druhé poloviny tabulky přinesl několik gólových šancí. V prvním poločase měli větší šance především hosté, ale Plachý zneškodnil pokusy jak Osmančíka, tak Bazala. Hosté měli příležitosti i po pauze.
bez branek
bez branek
89' Ogiomade
66' Soungole
Sestavy
J. Plachý – Tymošenko (84. Čítek), Brak, Kabancov – Švanda, Gedeon (46. D. Černý), Čičovský (60. Gonzalez), Miskovič, Havrda (60. Kurka) – Jiránek (46. Emmer), Ogiomade.
Na lavičce: Němec
Trenér: David Jarolím
Halouska – Bazal, Sakala, Š. Gabriel, Jančura (46. Březina) – Soungole, Kopičár – Osmančík (72. Bouguetouta), Sixta (62. Reteno Elekana), V. Novák (72. Nabijev) – Vandas.
Na lavičce: Myška, Žežulka, Voltr
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Proske - Kotík, Mikeska • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 805

Komentář

První brankovou příležitost duelu mezi Ústím nad Labem a Viktorií Žižkov nabídla sedmá minuta. V samostatném úniku se octl Pavel Osmančík, jenž v koncovce nenalezl recept na skvělého domácího gólmana. O minutu později Jan Plachý lapil pro změnu lob od stejného hráče. Následující minuty nabídly opatrný fotbal z obou stran, ve druhé sekundě nastavení úvodní půle ukázal své reflexy opět brankář Severočechů, když zneškodnil hlavičku Josefa Bazala směřující pod břevno. Z následného rohového kopu Žižkov netěžil, a tak šla obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Po poločasové přestávce přistoupili trenéři Ústí nad Labem i Žižkova ke změnám v sestavě. Hru střídající hráči příliš neoživili, až v 72. minutě domácí Illia Tymošenko zblízka odmítl skórovat. Za tři minuty na opačné straně pálil Pavel Vandas z dobré střelecké pozice rovněž vedle.

V 79. minutě byl u šance opět Pavel Vandas, jenž z pravé strany zahlédl na opačné straně pokutového území nepokrytého Josefa Bazala. Úmysly posledně jmenovaného přečetl vyběhnutím proti míči výborný Jan Plachý. Ve stejné minutě z protiútoku José Lorenzo Gonzalez nepřekvapil hostujícího gólmana. Arma se v závěru pokusila vsadit vše na ofenzivu, ale ani z rohového kopu v nastavení druhé půle se prosadit nedokázala.

Ohlasy trenérů

David Jarolím (FK Ústí nad Labem): „Věděli jsme, že přijede těžký soupeř, který hraje o vše. Žižkov má zkušený mančaft s velkou kvalitou. První poločas byl z naší strany bídný, po přestávce jsme museli provést změny. Druhá půle byla malinko lepší, ale náš výkon se mi vůbec nelíbil. Odehráli jsme špatný zápas, pozitivní je pouze fakt, že při pohledu na soutěžní tabulku se Viktoria nikam neposunula a držíme dvanáct bodů náskok. Na druhou stranu je třeba říct, že jsme měli náročný program, tréninky jsme měli pouze regenerační. Viděl jsem určitou únavu, ale výkon měl být diametrálně lepší. Navíc nám vypadl Ladislav Krobot. Neměli jsme tak k dispozici typologicky hrotového útočníka, José Lorenzo Gonzalez nebyl zcela fit a dostával se do hry po zranění, jinak by nastoupil.“

Martin Pulpit (FK Viktoria Žižkov): „V utkání jsme dominovali, co se týká útočné fáze. Domácí si nevypracovali prakticky žádnou šanci, brankových příležitostí jsme měli dost a vyslali jsme střelecké pokusy i ze střední vzdálenosti především Pavlem Vandasem. Našich hráčů mi je po sobotním zápase líto, protože si tři body zasloužili více než Arma. Ve fotbale nevěřím na štěstí, doplatili jsme na kvalitu v koncovce. Nic nevzdáváme, máme nyní odložené utkání s Vlašimí, a chceme se připravit na duel ve Vyškově a zvládnout za tři body. Doufám, že nám pomůže i středeční přípravné střetnutí s Bohemians B. Podřídíme tříbodovému zisku ve Vyškově vše a věřím, že nastartujeme vítěznou vlnu. Viktoria má sílu se zachránit, hráči hráli na hranici sebeobětování, nasazení nechybělo. Úkolů přes zimo bylo několik. To, co jsem převzal, nebyl ani fotbalový tým. Bylo hodně aspektů, na kterých se muselo zapracovat. Hledali jsme i fotbalisty, kteří mají se záchranou zkušenosti a dokážou se z krajů dostat do šancí a vstřelit góly. Po souboji v Ústí nad Labem se naši hráči za výkon stydět nemusí.“