28.05.2023 | Josef Janda | Zápas

Příbram před baráží remizovala s Táborskem, v duelech o postup vyzve Pardubice

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Příbrami v závěrečném kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na půdě Táborska 2:2. Jihočeši v utkání dvakrát vedli díky gólům Adama Kronuse a Luboše Tusjaka, za hosty vyrovnávali Jan Vokřínek a Adam Petrák. Příbram v tabulce obsadila třetí příčku a v baráži o FORTUNA:LIGU se střetne s Pardubicemi. Táborsko zakončilo sezonu na sedmé pozici.
34' Kronus
75' Tusjak
66' Vokřínek
82' Petrák
69' Tusjak
69' Alexandr
74' Nádvorník (trenér)
69' Dudl
Sestavy
Kerl – Tusjak, J. Navrátil (90.+1 Svatek), Koné, Alexandr – Kateřiňák, Sojka (71. J. Šplíchal), Varačka, Sylla (57. Mezera) – Kronus (71. Šašinka), J. Mach.
Na lavičce: Pastornický, Kosek, Oloko
Trenér: Roman Nádvorník
Melichar – Antwi (46. Čejka), Dudl (90. Schindler), Jahić, Vokřínek (78. Anih) – Petrák, Švestka, Youssef (90. Mašek), Fišl – Wágner, Zeronik (78. Langhamer).
Na lavičce: Smrkovský, Al Baba
Trenér: Karel Krejčí
Rozhodčí: Starý - Kotalík, Cichra • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1058

Komentář

Začátek utkání mezi Táborskem a Příbramí příliš vzruchu nenabídl. Domácí se dostali do zajímavé příležitosti v desáté minutě, kdy pronikli do vápna. Z přihrávky na pravé křídlo pak těžil Mach, který zakončil jen do boční sítě.

Obě mužstva zahrávala několik rohových kopů, kterým však vždy něco chybělo. Někdy hráči centr přetáhli, jindy soupeř balon v klidu odhlavičkoval. Jediný gólový moment prvního poločasu rozradostnil ve 34. minutě domácí příznivce. Akci Táborska po levé straně táhl Sojka, jehož centr na druhou tyč usměrnil nohou do branky Adam Kronus.

Druhou půli začali hosté jako vyměnění a během šesti minut si vypracovali tři gólové šance. Youssefovu tečovanou střelu neuznali rozhodčí jako gólovou kvůli ofsajdu, zanedlouho pálil Vokřínek těsně nad branku. V 54. minutě zahrozil Youssef ze standardky a jeho pokus ještě tečoval jeden z bránících hráčů Táborska. Kerl měl co dělat, aby zabránil míči v cestě do brány.

Příbramští se dočkali zaslouženého vyrovnání v 66. minutě. Po kombinační akci vystřelil po zemi Jan Vokřínek, jehož pokus se zastavil až v síti. Táborsko si vzalo vedení zpět za necelých deset minut. Po centru z pravé strany nejprve trefili domácí břevno, poté doklepl balon do brány Luboš Tusjak.

Více než tisícovka diváků viděla poslední branku v 82. minutě. Hosté si hráli s míčem ve vápně a dostali se s ním až k tyči, kde po krátké přihrávce skóroval technickou střelou ke vzdálenější tyči Adam Petrák.