včera | Štěpán Navrátil | Zápas

Vyškov se proti Líšni neprosadil, v tabulce přesto udržel třetí místo

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali v Drnovicích s Líšní 0:0. MFK v tabulce těsně před baráží o FORTUNA:LIGU, kterou už má jistou, udržel třetí příčku. Čtvrté Táborsko totiž s vedoucí Duklou také remizovalo a Vyškov má tak nadále o bod více než Jihočeši. Počtvrté za sebou však nedokázal zvítězit, přičemž alespoň přerušil sérii porážek. Líšeň počtvrté v řadě neprohrála a krátce před koncem soutěže se posunula na pátou pozici.
bez branek
bez branek
33' Lahodný
45' Svoboda
50' Fomba
51' Němeček
39' Jeřábek
49' Hapal
67' Dziuba
74' Rolinek
88' Vajner
Sestavy
Stejskal – Ab. Sylla (76. Štěpánek), Ilko, Kayondo (46. Němeček), Straalman – Krška (76. Diallo), Lahodný, Fomba, Musa, A. Svoboda (58. Delferriere) – Krollis (58. Bayo)
Na lavičce: Borek, Mafwenta
Trenér: Jan Kameník
Vajner – Dziuba, M. Jeřábek, Joković, Lutonský – Čermák – Polášek (90. Raab), Aldin, Hapal (64. Tauš), Sokol – Rolinek (82. Gerža)
Na lavičce: Šulla, Rimovičs, Cupal, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Bělák - Dobrovolný, Lakomý • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1011

Komentář

Do první vážnější akce se dostala po necelé půlhodině hry Líšeň. V šestnáctce se totiž jeden z hostujících hráčů šikovně uvolnil a levou nohou vypálil na bránu Stejskala, který ale předvedl skvělý zákrok a vyrazil míč na roh.

Ještě do konce poločasu byly následně uděleny hned tři žluté karty, nervózní závěr úvodního dějství však nepřinesl žádnou branku, a tak oba celky odcházely do šaten za nerozhodného stavu 0:0.

Spousta napomínání pokračovala i nadále, a to hned po opětovném příchodu na hrací plochu. Žluté varování nejprve obdržel hostující Ondřej Hapal, a pak také minutu po sobě domácí Issa Fomba s Davidem Němečkem.

Vyškov byl směrem dozadu pevně zformován, avšak přece jen nedokázal v 63. minutě pohlídat rychlou kombinaci Líšně, na jejímž konci musel brankář Jan Stejskal vytáhnout výborný zákrok po ráně z bezprostřední blízkosti.

Ve zbytku utkání byly uděleny ještě další tři žluté karty, ale ani jeden z týmů se nedokázal střelecky prosadit, a tak odchází Vyškov i Líšeň z duelu smírně s jedním bodem. Vyškov tak v tabulce zůstává třetí, zatímco Líšeň se posunula před Chrudim na páté místo.