včera | Daniel Ryl | Zápas

Vlašim znovu předvedla dvougólový obrat, proti Spartě B jí stačil na remízu

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Vlašimi v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s rezervou Sparty na Žižkově 2:2. Pražané vedli po brance svého nejlepšího střelce Radka Šilera z 12. minuty, Šiler se na jaře trefil už podesáté. V 47. minutě vyrovnal střídající Daniel Šmiga a po hodině hry poslal hosty do vedení vlastním gólem Adam Ševínský. Sparta odvrátila třetí porážku v řadě v závěru, kdy se prosadil střídající Daniel Rus. Letenští přesto v tabulce klesli na desáté místo, zatímco Vlašim zůstala sedmá.
12' Šiler
87' Rus
47' Šmiga
68' Ševínský (vl)
90+2' Ševínský
64' Šmiga
73' Nogha
Sestavy
Nalezinek – Uhrinčať, Ševínský, Jedlička – Penxa, Holoubek, Večerka, Váňa (80. Lehocký) – Hranoš (65. D. Michl), Šiler, Mokrovics (56. Rus)
Na lavičce: Kolář, Jonáš
Trenér: Luboš Loučka
M. Kolář (46. Vágner) – F. Dostál, Kulhánek, Nogha – Musil (90+4. Biegon), Planka – Li. Pernica, Šubert (81. Onije), Heppner (46. Kurka), Beran – Vachoušek (46. Šmiga)
Na lavičce: Kareem, Lacík
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Batík - Líkař, Malimánek • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 382

Komentář

Karty byly před utkáním rozdány jasně. Vlašim mohla bez sestupových starostí vylepšit své postavení v tabulce, Sparta si mohla definitivně zajistit setrvání v soutěži. Už úvodní minuty ukázaly velké odhodlání sparťanů, když v podstatě z první vážnější akce dokázal Mokrovics z rohu velkého vápna zakroutit míč na břevno vlašimské branky. 

Za dohledu mistrovského áčka Sparty se Vlašim trápila v rozehrávce, načež jí dělaly problémy i brejky Sparty. Po jednom z nich se na pravé straně zjevil ve vápně Radek Šiler , který i přes špatné zpracování dokázal zkrotit míč a usměrnit ho k zadní tyči Kolářovy branky. Vzápětí mohl pro změnu udeřit hostující Musil, který ale zakroutil míč jen vedle tyče.

Tichou pasáž plnou soubojů a náznaků neúspěšných brejků zejména na pravé straně ukončila zajímavá akce Vlašimi, na jejímž konci pálil ve vápně Vachoušek. Jeho prudkou střelu k pravé tyči však dokázal sparťanský brankář vytáhnout na rohový kop. Po půlhodině hry hlavičkoval na zadní tyči Šiler nad branku, jeho spoluhráč Hranoš prováhal ideální šanci k zakončení a v zajímavé pozici trefil jen obránce.

V závěru poločasu ještě Šiler pláchl po pravé straně, načež jej tváří v tvář vychytal Marek Kolář. Gólman Vlašimi však doplatil na svůj zákrok otřesem, jelikož zastavil míč hlavou a musel po pauze střídat. Na hřiště nastoupil také Daniel Šmiga , který se před vápnem dostal k míči a povedenou utaženou střelou k pravé tyči zaskočil brankáře Sparty.

Vzápětí mohl domácím vrátit vedení Šiler, ale jeho střela z hranice šestnáctky trefila jen vzdálenější levou tyč. Po hodině hry zasáhl střídající Matyáš Vágner proti Jedličkově střele zpoza vápna, stejně tak proti následnému pokusu Radka Šilera, jenž další navazující střelu poslal jen vedle levé tyče. V 68. minutě se však radovala Vlašim, a to velmi šťastně. Planka vyslal střelu po zdánlivě ztracené kombinaci kolem vápna, načež Adam Ševínský nešťastně změnil směr střely, která zaplula k levé tyčce.

Spartě se štěstí vrátilo v závěru, kdy po zaváhání hostující obrany utíkal sám na branku Michl. Domácí hráč ještě posunul míč do strany na Daniela Rusa, který si připravil střelu a z úhlu vyrovnal. Utkání tak nakonec dospělo k zasloužené remíze.