včera | Josef Janda | Zápas

Dukla remizovala s Táborskem, titul na rozdíl od postupu stále jistý nemá

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Dukly v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali na hřišti Táborska 0:0. Pražané zůstali na prvním místě tabulky, druhá Olomouc B ale snížila jejich náskok na tři body a o novém mistrovi F:NL ještě pořád není rozhodnuto. V případě rovnosti bodů mezi oběma týmy má lepší bilanci ze vzájemných zápasů Sigma. Dukla, která už má jistý postup do FORTUNA:LIGY, bude o mistrovský titul usilovat v závěrečném kole proti rezervě Sparty. Táborsko, které bude hrát baráž, zůstalo v tabulce čtvrté.
bez branek
bez branek
27' Bláha
52' Kone
86' Tusjak
62' Jeřábek
Sestavy
Pastornický – Tusjak, Koné, Bláha, Nsunzu – P. Plachý, Kateřiňák, Varačka, Sojka (73. Zeman), Đorđić (85. Kopáček) – Svatek (21. J. Mach, 85. Šašinka)
Na lavičce: Kerl, Schindler, Osmančík
Trenér: Roman Nádvorník
Rada – Vondrášek, D. Hašek, Holiš, Ludvíček – Moulis (68. Douděra), J. Jeřábek, Barac (79. Lehký), Buchvaldek (68. Ullman) – Matějka, Zeronik (46. Špatenka)
Na lavičce: Šťovíček, Hora, Peterka
Rozhodčí: Ulrich - Vyhnanovský, Cichra - Trska • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1025

Komentář

Jako první se do velmi slušné šance dostal ve 14. minutě táborský Svatek. Dostal pas do běhu a střelou po zemi z dobré pozice minul branku Dukly. Svatkův pokus byl nejnebezpečnější střelou Táborska v prvním poločase. Bohužel pro Svatka nemělo jeho působení na hřišti dlouhého trvání a v 21. minutě musel kvůli zranění střídat.

Největší šanci Dukly měl v 38. minutě Vondrášek. Dostal se do pozice, ze které se pokusil Pastornického přelobovat, jenže střela se mu příliš nepovedla. V závěru poločasu měl domácí brankář Pastornický zdravotní problém a vyžádal si ošetření, v dalším účinkování v utkání ale nijak omezen nebyl.

První větší šanci druhé půle mělo Táborsko po deseti minutách hry. Domácí se dostali do protiútoku, Pražané odvrátili balon z vápna, ale ke střele se přece jen dostal Bláha. Jeho jedovku po zemi musel Rada vyřešit pohotovým skokem. 

Dvacet minut před koncem se Sojka pořádně opřel do míče a jeho pokus Rada vyrazil. K balonu se dostal ještě Tusjak, jehož rána skončila mimo tři tyče. Dukla šla osm minut před vypršením řádné hrací doby do brejku a po několika přihrávkách mohl zakončit do odkryté branky Lehký, jenže minul. V dalším průběhu se neujaly ani náznaky šancí na straně hostů, tudíž duel mezi Táborskem a Duklou skončil bez branek.