včera | Petr Dejnožka | Zápas

Olomouc B otočila zápas s Chrudimí a stáhla náskok první Dukly na tři body

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté olomoucké rezervy zvítězili v 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY po obratu na hřišti Chrudimi 3:1. Skóre otevřel v 10. minutě domácí Jan Záviška, v 18. minutě srovnal Štěpán Langer a zkraje druhého poločasu zvrátil stav na stranu Hanáků Yunusa Muritala. Pojistku ještě v závěru přidal Jan Fiala. Sigma si připsala devátou výhru v řadě a na vedoucí Duklu ztrácí z druhého místa před posledním kolem tři body. V případě rovnosti bodů mezi oběma celky rozhoduje o pořadí bilance ze vzájemných zápasů, kterou má díky skóre 3:1 lepší Olomouc.
10' Záviška
18' Langer
46' Muritala
89' Fiala
45' Mašek
74' Skwarczek
81' Řezníček
31' Spáčil
44' Slavíček
45' Koutný
Sestavy
Floder – Míka, Toml, Čolić – Jan Řezníček – Záviška (85. Bauer), Skwarczek, Langhamer (85. Kosek), F. Novotný (72. Kutík) – D. Látal (72. Kesner), Mašek
Na lavičce: Šerák, Borkovec, Koukola
Trenér: Radek Kronďák
Koutný – Šíp (72. Israel), Cahel, Slavíček – Fiala (90+3. Jaja), Matys, J. Spáčil (90+3. Fabiánek), Elbel, Muritala (88. Hadaš) – Langer, Singhateh (72. Mikulenka)
Na lavičce: Trefil, Coufal
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Šafránková • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 820

Komentář

Souboj Chrudimi s olomouckým béčkem odstartoval pro domácí celek skvěle. V desáté minutě si na přední tyč sběhl na centr Jan Záviška a z voleje prostřelil hostujícího brankáře. Jenže jak rychle Chrudimští k vedení přišli, tak o něj byli zase obráni. O osm minut později přistál odražený míč přímo na noze kapitána Sigmy Štěpána Langera, který ho z první poslal přesně k pravé tyči Floderovy branky.

V Chrudimi byl k vidění vyrovnaný první poločas, který měl velmi emotivní závěr. Nejprve ve 40. minutě udělal domácí Mašek při svém postupu sám na gólmana kličku a Koutný ho poslal k zemi, rozhodčí Adámková nicméně zákrok jako penaltový nevyhodnotila. V závěru navíc došlo ještě ke strkanici po souboji stejných dvou hráčů, tentokrát si oba odnesli za své prohřešky žlutou kartu. 

Rozhodující moment utkání přišel již deset sekund po návratu z kabin. Chrudimský brankář Floder smolně daroval míč před vlastní brankou soupeři a Yunusa Muritala ho zcela bez problému dovedl až za brankovou čáru, čímž poprvé v utkání poslal Sigmu do vedení. Šokovaní domácí se dlouho nemohli vrátit ke své hře a herní převahu si vytvořili až v závěru.

Jenže otevřená obrana MFK místo vyrovnání potřetí inkasovala. Olomouc pěkně vykombinovala akci až na Jana Fialu, jenž minutu před vypršením řádné hrací doby pečetil výhru hostů na 3:1. Chrudimští tak v tabulce přišli o průběžné páté místo, Olomouc B po deváté výhře v řadě skončí nejhůře druhá.