02.10.2016 | Petr Frömel | Zápas

Třinec ve Znojmě vedl o dva góly, nakonec si odváží cennou remízu

Znojmo – Domácí fotbalisté Znojma vstoupili do zápasu aktivněji, avšak jako první se prosadili hosté z Třince, kteří během tří minut překonali znojemského brankáře hned dvakrát. Jihomoravané stačili před koncem první půle snížit a po necelé hodině hry vyrovnat. Dalšího gólu se už diváci nedočkali.
36' Bartolomeu
57' Bartolomeu
30' Joukl
33' Stříž
bez karet
66' Čelůstka
85' Dedič
88' Hošek
Sestavy
Doleček – Mezlík, Cihlář, Motal, Odehnal, Helísek – Šumbera, Nepožitek (83. Rybička), Bartolomeu (72. Urbančok), Njire (83. Javůrek) – Klíma
Paleček – Vengřinek, Stříž, Avdić, Hloch, Reintam – Joukl (61. M. Čelůstka), Ižvolt, Krišto – Malcharek (85. Hošek), Dedič (90+2. Bedecs)
Rozhodčí: Mikyska – Batík, Polák • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 912

Komentář

Na první možnost se nečekalo dlouho, už ve 3. minutě Šumbera z otočky pořádně protáhl hostujícího brankáře, jenž výborným zákrokem vyrazil míč nad bránu, krátce nato si zpracoval míč Njire, z dobré pozice zamířil příliš vysoko. První třineckou šancí byla po čtvrthodině hry Střížova střela, kterou musel Doleček krotit nadvakrát, to hlavičku Dediče v klidu schoval do rukavic.

Ve 24. minutě Znojmo nevyužilo dvě velké šance, když nejprve Paleček kryl Klímovu ránu z pravé strany, poté Njire sám před gólmanem střílel pouze nad jeho svatyni, trest přišel vzápětí. Ve 30. minutě obdržel Petr Joukl přihrávku do běhu a obloučkem překonal vyběhnutého Dolečka. Aby toho nebylo málo, za tři minuty hosté vedli už o dva góly, Michal Stříž si zpracoval přihrávku a levačkou z dálky poslal balón hezky k levé tyči. Domácí ještě stačili snížit, když po rohovém kopu překonal Palečka z bezprostřední blízkosti Robert Bartolomeu.

Na začátku druhé půle mohlo být srovnáno, ke střele z dálky nasadil Šumbera a míč zastavilo až břevno třinecké brány, Mezlík v další šanci trefil pouze boční síť. V 57. minutě bylo srovnáno, po velkém tlaku dokázal Paleček nebezpečný pokus Nepožitka vyrazit, avšak na dorážku Roberta Bartolomeua, jenž zamířil k bližší tyči, už nestačil.

Třinec mohl jít zpátky do vedení, pokusy Stříže a Ižvolta však svůj cíl nenašly, za Znojmo hlavou neuspěl Klíma. Zmíněný Ižvolt měl další příležitost dvacet minut před koncem, přízemní střelu však Doleček konečky prstů vytáhl mimo bránu. V 75. minutě přišel možná rozhodující moment utkání, Njire se postavil k exekuci pokutového kopu, jenže balón poslal na střed brány, kde číhal připravený Paleček. Neproměněná penalta byla poslední velkou příležitostí zápasu, oba celky se tak rozešly smírně.