01.10.2016 | Petr Komárek | Zápas

Frýdek-Místek hokejovým výsledkem zdolal Vítkovice

Frýdek-Místek – Jako na hokeji si museli připadat diváci, kteří v sobotu zavítali na frýdecko-místecký stadion. Domácí Valcíři si tam v zápase dvou týmů z Moravskoslezského kraje poradili s Vítkovicemi a padlo přitom celkem sedm branek. Výběr, který vede kouč Miroslav Nemec, zvítězil 5:2.
22' Literák
37' Stratil
51' Stratil
84' Vyskočil
91' Slaninka
55' Ondráček
90' Jurča
bez karet
21' Mikula
73' Ondráček
Sestavy
Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Šumský, Willwéber – Hykel (79. Byrtus), Vyskočil, Nworah (66. Slaninka) – Stratil (80. Šichor)
Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal, Hlavsa – Ondráček, Texl, Vaněk (46. Hruzík), Duda (70. Jurča) – Mišinský, Kraut (46. Demeter)
Rozhodčí: Rejžek – Myška, Kožár • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1362

Komentář

Prvnímu přesnému zásahu byli v 16. minutě blízko Vítkovičtí, střelu Mišinského zastavila levá tyč. Udeřit se tak povedlo Frýdku. Šumský z volného kopu zakroutil balon přímo na hlavu Petra Literáka, jenž zakončil k bližší tyči. Do přestávky přidali domácí hráči ještě jednu branku. Po Hykelově průniku se ve 37. minutě prosadil důrazný Lukáš Stratil.

Nedlouho po začátku druhého dějství vedli Frýdečtí již o tři góly. Krásnou akci započal Šumský, jenž z osy hřiště přihrál doleva Nworahovi. Ten odcentroval na Hykela, který míč nabídl přibíhajícímu Lukáši Stratilovi, a domácímu útočníkovi stačilo zavěsit do prázdné brány. Stratil pak mohl dovršit hattrick, z voleje ale přestřelil. Vítkovicím se v 55. minutě podařilo snížit. Zasloužil se o to Adam Ondráček, který po nahrávce do běhu zvládl obelstít brankáře.

Bezesporu nejgólovější pasáží utkání bylo závěrečných 11 minut. Nejprve Šichor připravil palebnou pozici Martinu Vyskočilovi a ten nezaváhal. Poté na konci řádné hrací hosté znovu zkorigovali stav na rozdíl dvou branek. Po centru Hlavsy napřáhl Radim Jurča a povedenou ranou se nemýlil. Poslední slovo měl ale Frýdek, po akci do rozhozené obrany uzavřel hokejový výsledek duelu Martin Slaninka. Valcíři přestříleli Vítkovice 5:2.