30.09.2016 | Tereza Košťálová | Zápas

V utkání mezi Armou a Táborskem se diváci branky nedočkali

Ústí nad Labem – Na ústecký městský stadion přijeli v pátek hráči týmu FC MAS Táborsko. Více ze zápasu měl domácí celek, který si od prvních minut vytvářel mnohem více šancí než soupeř. Táborskou začalo kousat až zhruba v polovině druhé půle, ale prosadit se taktéž nedokázalo. Obě mužstva se musejí smířit s jedním bodem do tabulky.
bez branek
bez branek
47' Výborný
55' Zukič
9' Ciku
79' Hovorka
86' Hanzlík
Sestavy
Tvrdoň – M. Zeman, J. Peterka, Zukič, Šnirc – Martykán (80. Miskovič), Kateřiňák – Moulis (89. Mysliveček), P. Výborný, Jindráček (74. Pícha) – Pouček
Toma – Hovorka, Mráz, Cíferský, A. Hanzlík – Kalvach, Nešický, Javorek – Ciku (81. Fulnek), Džafić – Mrázek (80. Froněk)
Rozhodčí: Pechanec – Mokrusch, Arnošt • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 905

Komentář

V úvodní pětačtyřicetiminutovce byla udělena žlutá karta velmi brzy. V osmé minutě ji inkasoval Elvist Ciku, když fauloval Michala Zemana těsně před pokutovým územím. Následovala první velká šance severočeskému mužstvu v utkání, když Pavel Moulis v deváté minutě ze standardní situace orazítkoval břevno brány Táborska. Ve čtyřicáté páté minutě se ještě pokusil o otevření skóre Petr Výborný, kterému perfektně nahrál na gól Jiří Kateřiňák, ale Výborný zaváhal a z bezprostřední blízkosti nastřelil pouze obránce hostů.

Šedesátá čtvrtá minuta mohla patřit hostujícímu mužstvu, avšak Tomáš Mrázek z blízka svatyni Army minul. Zhruba o dvě minuty později Marián Tvrdoň přečetl myšlenky Marka Hovorky, který po odražené střele od Aleše Hanzlíka mířil k pravé tyči. V šedesáté osmé minutě se opět ocitl v brankové situaci Marek Hovorka, neboť střílel pod břevno ústecké brány, ale domácí gólman střelu konečky prstů vyrazil na roh.

Střetnutí předehrávky devátého kola na ústeckém trávníku se obešlo bez trefy do černého. Více šancí si vytvářeli domácí, ale ve druhé půli se síly spíše vyrovnaly. Oběma týmům se do tabulky Fotbalové národní ligy připisuje jeden bod a gólmanům čisté konto.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem):
„Jeden bod beru a jsem za něj velmi rád. Hrál s námi jeden z nejtěžších soupeřů a my ho dokázali uhrát alespoň na bod. Soupeř byl silný. Hráči Táborska jsou vysokých postav. Pro nás se jednalo o náročný zápas a cením si toho, že jsme si dokázali vypracovat několik šancí. Utkání hodnotím pozitivně. Měli jsme mnoho standardních situací a mrzí mě, že se z nich stále nedokážeme prosazovat.“

Petr Frňka (FC MAS Táborsko):
„Jsme zklamaní, jelikož jsme přijeli do Ústí nad Labem vyhrát. Na začátku zápasu jsme soupeři dovolili příliš mnoho standardních situací, což by se stávat nemělo. Následně jsme mírně začali hru ovládat a myslím si, že jsme byli lepším týmem. Nedokázali jsme trefit bránu, i když jsme šance měli. Potřebovali jsme dát gól, čímž by se zlomilo naše napětí a hráli bychom jinak.“