01.10.2016 | Petr Komárek | Zápas

Šlágr mezi Ostravou a Budějovicemi se proměnil v gólové hody, diváci je sledovali na velkoplošné obrazovce

Ostrava – Pět gólů nabídl atraktivní souboj Baníku Ostrava s Českými Budějovicemi, který se hrál před prázdnými tribunami vítkovického stadionu. Dva padly v první půli, další tři po přestávce. Tříbodový lup nakonec vyválčili svěřenci trenéra Petržely, kteří triumfovali díky trefě obránce Martina Suse. Na čele druholigového pořadí tak odskočili jak Dynamu, tak svému momentálně nejbližšímu oponentovi z Olomouce.
16' Urgela
56' Mondek
76' Sus
40' Benát
85' Táborský
59' Hučko
74' Sus
75' Čermák
Sestavy
Vašek – Sus, Pokorný, Zápotočný, Hučko – Hlinka, Nerad (88. Mešaninov) – Mondek (90+1. Lupták), Mičola (63. de Azevedo), Stáňa – Urgela
Křížek – Klesa, Novák, Šourek, Funda – Čavoš, Čermák (77. Pešek) – Kadula (34. Wermke), Benát, Táborský – Kalod
Rozhodčí: Váňa – Matějček, Vít • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice •

Komentář

První velkou šanci utkání si vypracovali Jihočeši. Ve 14. minutě sklepl Kalod Klesův centr pro Benáta, který však při zaváhání domácí defenzivy těsně minul. Naopak Baník svou úvodní slibnou možnost využil. V 16. minutě se balon ve vápně odrazil od Mondeka k Ľubomíru Urgelovi, a ač se gólman Křížek snažil, seč mohl, ránu ostravského útočníka k tyči vytěsnit nedokázal. Urgela střílel i po rychlém brejku ve 25. minutě, tentokrát však nepřesně.

Pět minut před koncem prvního poločasu se Dynamu podařilo srovnat. Z rohu šestnáctky napřáhl Petr Benát a jeho vymazlený pokus krásně zapadl pod břevno na zadní tyči. Ostravané si ale po pauze vzali své vedení zpět. Hlinkovu střelu vyrazil Křížek pouze před sebe a volný Karol Mondek neměl s dorážkou problém. Příležitost skórovat se naskytla také De Azevedovi, budějovický brankář jej ovšem skvěle vychytal.

V 76. minutě však přeci jen inkasoval potřetí. Zprava vnikl do vápna krajní bek Martin Sus a uspěl s tvrdou ranou pod břevno na přední tyč. Budějovice to ale nepoložilo a v rozmezí 83. a 84. minuty se vytasily se dvěma nebezpečnými akcemi. Jenže Táborský po pasu Fundy i Pešek po elegantní patičce Benáta mířili o kousek vedle. Snížit se hostujícímu celku povedlo až v minutě pětaosmdesáté. Ivo Táborský si naběhl na dlouhý míč od Benáta a propálil Vaška. Víc už ovšem Dynamo nestihlo a tři body z dramatického souboje si tak odnesl ostravský Baník.