08.10.2016 | Michal Sobecký | Zápas

Prostějovští opět bez bodu. Ústí přitom dohrávalo téměř hodinu v deseti

Prostějov – Ani sobotní utkání s desátým Ústím nad Labem nepřineslo pro Prostějov kýžený úspěch. Hanáci přitom měli všechna esa v rukávu. Aktivita byla i díky vyloučení Zukiče z devatenácté minuty na straně Prostějova, ten se však ne a ne prosadit. Výsledkem tak je další bodová ztráta a prohloubení propasti mezi nováčkem ligy a ostatními mančafty.
bez branek
77' Moulis
27' Štrombach
54' Píchal
90' Rus
20' Zukič
Sestavy
Kofroň – Machynek, Rus, Schuster, Pančochář – Hirsch, Skwarczek (65. Fládr), Sus, Štrombach (74. Langer) – Píchal (60. Nekuda), Kroupa
Tvrdoň – Šnirc, Pícha, Zukič, Kateřiňák – Martykán, Moulis (90. Miskovič), Peterka, Jindráček – Pouček (90+2. Mysliveček), Výborný (21. Seidl)
Rozhodčí: Matějček – Černý, Fišer • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 520

Komentář

Ale pěkně od začátku. Zprvu to vypadalo, že utkání poznamená pořádný liják, který se na město chvíli před jeho začátkem snesl. Nakonec se ale vyčasilo a více než pět set diváků tak mohlo sledovat zápas sice v zimě, zato však se schovanými deštníky.

První akce však většinu přihlížejících nepotěšila, neboť se v ní objevil hostující Moulis. Ten byl na konci kombinace, jež dokonce skončila brankou. Uznána však pro ofsajd nebyla. Na druhé straně pak vzápětí zahrozil Hirsch, jeho ostrá střela však skončila u brankáře. Zajímavější příležitost ale měl Prostějov ve dvanácté minutě. Ke střele se dostal Schuster, který míč nakopl velmi šikovně. Nebezpečně zatočená střela ale nakonec skončila nad břevnem.

Hostující tým hrál poměrně tvrdě, často na hranici pravidel. Pociťoval to hlavně šikovný Prostějovan Píchal, který se do hledáčku dostal hned několikrát. Nakonec ale právě z faulů hostí mohli v 1.SK těžit. Zukič totiž při pokusu o rychlý protiútok dostal k zemi unikajícího hráče a výsledkem byla standardka domácích a hlavně červená karta pro Zukiče. Standardka však nedopadla dobře, míč skončil v nenávratnu. A jakoby tato situace předznamenala i zbytek zápasu. Prostějov se sice po velmi zajímavé ráně ústeckého Jindráčka dostal do řady pološancí, nic kloudného však obvykle nevymyslel. Do konce poločasu se tak mohl dostat do gólové pozice snad jen Hirsch, kterému ve vyložené situaci přenechal míč Kroupa. S tím už však prostějovská devatenáctka nepočítala a akce tak skončila na kopačkách Ústí.

Jestli se pak Prostějovu v prvním poločase nevedlo vytvoření trvalého tlaku a šancí, v tom druhém měl štěstí ještě méně. Tlak nepřicházel, hosté naopak svým pohybem dělali domácímu celku problémy. Vidět byl především Moulis, ale dobře si počínali i jeho spoluhráči. Jeden z nich si pak vysloužil faul a faulující Píchal žlutou kartu. Oba týmy naopak místo šancí měly k dispozici řadu rohů. Ty ale většinou končily mimo bránu, případně na hlavách protihráčů. Jiných možností ke vstřelení branky bylo poskrovnu a k opaku nepřispělo ani nasazení Nekudy místo Píchala. Tlak tedy přišel až v šedesáté páté minutě, ale do vápna Ústí pouze létal jeden roh za druhým. V sedmdesáté minutě si pak dva prostějovští hráči dávali přednost ve střelbě, na bránu tak nakonec míč nemířil.

S přibývajícím časem se mohlo počítat, že hosté začnou fyzicky odpadat. Nestalo se tak. Pouze se méně pokoušeli o výpady dopředu. Občas se do nich však vrhli a ten od Pavla Moulise se pro Prostějov ukázal jako fatální. Bývalý hráč Sigmy totiž po pravé straně prošel až do zakončení a z těžkého střeleckého úhlu dokázal překonat Kofroně.

Do té doby matný Prostějov ještě více zmatněl. Šancí si však přeci jen pár vytvořit dokázal, navíc na ně měl ještě sedmnáct minut. Kroupa však nastřelil jen svého spoluhráče před bránou a Machynek zahodil další střeleckou možnost. Domácím nepomohly ani tři nastavené minuty a museli se popáté v řadě sklonit před svým soupeřem. Poslední místo tak svěřencům dua Takáč-Jura stále zůstává.