08.10.2016 | Jan Hrabal | Zápas

Trápící se Pardubice nevstřelily branku, Frýdek-Místek odjel s bodem

Pardubice – Bezbrankovou remízu viděla pětistovka fanoušků v dopoledním utkání Fotbalové národní ligy v Pardubicích, které více než měsíc neskórovaly. Frýdek-Místek naopak bodoval popáté z posledních šesti utkání.
bez branek
bez branek
37' Přibyl
73' Kudrna
23' Šichor
46' Willwéber
64' Ilko
Sestavy
Knobloch – Přibyl, Zavadil, Šejvl, Pospíšil – Kim (73. Fusek), Kovář, Kudrna, Fousek – Ladra, Mužík (82. Řezníček)
Mihálek – Ilko, Literák, Klabník, Švrček – Hykel (90. Berežný), Willwéber, Šumský, Nworah (64. Slaninka), Šichor (83. Ruml) – Vyskočil
Rozhodčí: Váňa – Vlasjuk, Vitner • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 509

Komentář

Východočeši vstupovali do utkání s jasným cílem: protrhnout střeleckou smůlu z posledních zápasů. Pardubice se sice dostaly do několika šancí, skórovat se jim však nepodařilo, a tak stále zůstávají uvězněny nebezpečně dole v tabulce Fotbalové národní ligy.

Do první velké příležitosti se propracovali domácí v 10. minutě, kdy po centru dorostence Mužíka, který si poprvé zahrál druhou nejvyšší soutěž, zakončoval Ladra mimo dosah gólmana, ale slabá střela do branky nedošla a to ani po zablokované dorážce Fouska. O deset minut později se do zakončení na opačné straně tlačil Nworah, ale Zavadil ho skluze zablokoval a následně skončil míč v rukavicích Knoblocha.

Velké věci se děly v závěru první části hry. Po půlhodině hry po rohu Fouska pálil z první Kudrna, ale jeho střela trefila břevno! Ve 39. minutě zase po střele Šumského a teči jednoho z hostujících hráčů skončil míč v síti, ale branka pro ofsajd nemohla být uznána.

Začátek druhé půle moc šancí nepřinesl, až v 61. minutě domácí Ladra tečoval míč před branku a Kovář ho tečoval těsně vedle. Prvně jmenovaný hráč měl velikou příležitost i chvíli na to, z dobré pozice ale mířil vedle.

Frýdek-Místek si závěr utkání v pohodě pohlídal, odvezl si bod. Pardubice, které musely nastoupit bez devíti hráčů, neopustily nebezpečné pozice v tabulce.