08.10.2016 | Ondřej Zoubek | Zápas

Třinec pod novým trenérem znovu bodoval a připravil Sokolovu druhou prohru v sezoně

Třinec – Jiří Neček se vrátil do Třince po šesti letech, aby vytáhl mužstvo z hluboké krize. Zatím se mu to daří, neboť ve dvou zápasech získal s třineckými fotbalisty čtyři body. Vyšla mu také domácí premiéra proti Sokolovu. Po prvním poločase sice Třinečtí kvůli vlastní brance Hlocha prohrávali, ale ve druhé půli dokázali nepříznivý vývoj otočit. Třinec zvítězil teprve podruhé v sezoně.
58' Reintam
69' Ižvolt
32' Hloch (vl)
13' Krišto
66' Avdič
78' Dedič
52' Machek
67' Vondráček
Sestavy
Paleček – Michal Stříž, Reintam, Avdić, Hloch, Janoščín (82. Hošek) – Ižvolt (88. Motyčka), Krišto (50. Čelůstka), Malcharek – Joukl, Dedič
Belaň – Machek, Ševčík, Vondráček, Kodr – Mejdr (75. Strada), Sadílek (63. Vrtělka), Glaser, Dvořák II. – Přeučil (63. Medvěděv), Provod
Rozhodčí: Ulrich – Kubr, Myška • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 278

Komentář

Třinečtí fotbalisté nastoupili k prvnímu domácímu utkání pod novým trenérem Nečkem, a to proti Sokolovu, který bodoval v osmi posledních zápasech. Domácím chyběl Vengřinek, sokolovský kouč Dreiseitl stáhl na střídačku Stradu s Kosakem. Slezané zahájili utkání velmi aktivně a od úvodu si vytvářeli šance. Po hlavičce Dediče se tlačil do zakončení Joukl, ale ve skluzu na balon těsně nedosáhl. Malý třinecký útočník se octl také v další příležitosti o tři minuty později, kdy po centru Janoščína hlavičkoval těsně vedle.

V dalším průběhu první půle se hra stále více vyrovnávala a Sokolov se přibližoval Palečkově brance. Přeučil střílel zpoza šestnáctky těsně vedle po individuální akci. Po půlhodině hry přišla pro domácí mužstvo velká pohroma. Glaser rozehrával přímý kop z levé strany centrem na zadní tyč. Balon padal mezi Pavla Hlocha s Avdićem a první jmenovaný si srazil balon hlavou k pravé tyči vlastní branky. Za tři minuty to byl znovu nešťastník Hloch, kdo hlavou přizvedl další Glaserův přímý kop. Tentokrát ho zachránil brankář Paleček a vyrazil míč na roh.

Do druhé půle nastoupili domácí fotbalisté znovu velmi nabuzeně a od počátku vsadili vše na útočnou kartu. Po pěti minutách druhého poločasu stáhl třinecký kouč Krišta a poslal na hřiště Čelůstku. V tu chvíli byli na hřišti čtyři stopeři Třince, ale takřka během každé akce se dva z nich vysouvali dopředu. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Třinečtí svou aktivitou donutili hosty k chybě, Avdić uvolnil Ižvolta, a ten nacentroval do vápna. Mikk Reintam předskočil brankáře a usměrnil hlavou balon přesně k tyči. Estonský fotbalista dostává pod novým trenérem více šancí a odvděčil se svou první brankou v ligovém utkání.

Sokolov byl ve hře dopředu takřka bezzubý, s občasnými centry si třinecká obrana v poklidu poradila. Ani Třinec se ze hry nemohl protlačit před Belaňovu branku a spoléhal na standardní situace. Po faulu na Dediče rozehrával jednu takovou z nebezpečné vzdálenosti Matej Ižvolt. Slovenský záložník zakroutil balon přes zeď přesně k první tyči a Belaň se natahoval marně. Domácí fotbalisté rázem vedli a do konce utkání zbývalo dvacet minut. V tu chvíli se Třinečtí zatáhli a nepouštěli Baník do šestnáctky.

Sokolovští prostřídali sestavu a na hřišti se dostali tři noví hráči. Ani tak se ale Baníku nedařilo protlačit před Palečka. Třinečtí si poradili s centry ze stran, útočníci Provod a Přeučil se do zakončení takřka nedostávali. Čas utíkal, Třinečtí si nekomplikovali život a odkopávali míče daleko dopředu. Na konci nastavení ještě po malé domů Vondráčka rozehrávali nepřímý kop, ovšem Belaň zneškodnil střelu Michala Stříže. Slezany už to ale mrzet nemuselo, připsali si totiž druhou výhru v sezoně. Trenér Neček zaznamenal ve dvou zápasech čtyři body. Sokolov po osmi utkáních v řadě nebodoval.