08.10.2016 | Josef Janda | Zápas

Nádhernou čtyřgólovou podívanou naservíroval fanouškům remízový duel Táborska s Baníkem

Sezimovo Ústí – Více než dvě tisícovky diváků zavítaly v sobotu odpoledne na Soukeník na duel Táborska s ostravským Baníkem. Příznivci pohledného rychlého fotbalu se rozhodně nenudili. Domácí gólman chytil i penaltu, Táborsko vedlo 2:0 a Baník nakonec vyrovnal na 2:2, když v posledních okamžicích souboje mohl vstřelit i vítězný gól. Takový byl scénář šancemi nabitého utkání, které se všem příznivcům fotbalu muselo líbit.
19' Mrázek
65' Džafič
66' Zápotočný
76' Mičola
42' Kalvach
81' Cíferský
92' Toma
43' Mičola
51' Hučko
Sestavy
Toma – Nešický, Džafić, Navrátil, Cíferský – Ciku (82. Presl), Kalvach, Mrázek (73. Froněk), Mráz – Fulnek (90+2. Javorek), Hovorka
Vašek – Hučko, Sus, Zápotočný, Nerad (75. Mondek) – Mičola (79. Ožvolda), de Azevedo, Stáňa (77. Helešic), Urgela – Hlinka, Mešaninov
Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Dobrovolný • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 2164

Komentář

Baník začal utkání očekávaným náporem a během čtvrthodiny si vypracoval dvě gólové šance. Nejprve selhal Stáňa, který sám proti brankáři poslal míč jen těsně vedle tyče mimo. Nedlouho po něm dostal Hlinka centr zleva, jenže netrefil míč ideálně. Také z jeho kopačky šel míč mimo tyče. Tlak Baníku rozproudil krev v žilách jeho početných příznivců, kteří na sebe upozornili první petardou, po zbytek utkání se ale chovali ukázněně. Také De Azevedo mohl otevřít skóre, ale nehezky přestřelil. Baník měl s trefením branky problém celý první poločas.

Trochu paradoxně udeřilo na druhé straně. Z první vážnější akce Táborska se prosadil Tomáš Mrázek. Nejprve Fulnek utekl po pravém křídle a jeho ránu Vašek ještě vyrazil, hosté ovšem nepokryli Mrázka, který udělal většině diváků na Soukeníku velkou radost. Baník se pustil do honby za vyrovnáním, ovšem mohl to být právě on, kdo mohl opět inkasovat. V 22. minutě byl velice blízko další domácí brance Elvist Ciku. Zejména při druhém pokusu už míč poskakoval po brankové čáře, jenže nikdo ze spoluhráčů balon nedorazil. Od první branky bylo Táborsko na koni a stalo se Baníku minimálně vyrovnaným soupeřem.

Další velké šance Táborska měl po půlhodině na svědomí Adnan Džafić. Naběhl si za obranu, obešel gólmana a poslal míč po zemi do sítě. K jeho smůle ovšem asistent odmával ofsajd. Hned za minutu nevyužil Džafić další gólovku. Opět se hnal na Vaška sám, brankář Baníku dokonce podklouznul, ale hosty spasil kvalitním skluzem jeden z ostravských obránců. Do přestávky předvedl Baník další nepřesná zakončení a v poslední minutě mohl srovnat Hučko, ke kterému propadl centr z pravého křídla. Skákající míč pro něj byl ale neřešitelným problémem. Táborsko tak vyhrálo první poločas 1:0.

Do druhého poločasu nastoupil Baník hodně útočně, znovu ho ale trápila nepřesná koncovka. Na tribunách jen zahučelo, když Hučko poslal do vápna nebezpečný střílený centr, jenže nikdo ze spoluhráčů ho nedokázal tečovat. Velkou příležitost na srovnání měl Baník po hodině hry. Cíferského trefil po rohu míč do ruky a sudí odpískal penaltu. Exekuce se ujal De Azevedo, ovšem své fandy příliš nepotěšil. Toma směr vystihl, což mu při špatném umístění střely stačilo. Z dorážky pálil Urgela jen nad branku. Obrovskou šanci zahodilo i Táborsko, když kapitán Mráz napálil po Nešického rohu z několika kroků jen gólmana Vaška.

Nakonec se Táborsko přece jen z vedení 2:0 radovalo. Adnan Džafić natáhl z dálky a přesnou skákavou střelou zakončil k tyči. Hned za minutu ale Baník snížil, když se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Tomáš Zápotočný. Nadprůměrný druholigový zápas nakonec srovnal kapitán Baníku Tomáš Mičola. Zprava centrovaný míč propadl právě až k Mičolovi u druhé tyče, který neměl s čarodějem Tomou problém. Oba týmy se v závěru hnaly za výhrou, s remízou 2:2 už ale nepohnuly. Ani Mondek, který v posledních okamžicích utkání překopnul z vápna branku.