09.10.2016 | Věra Novotná | Zápas

Varnsdorf potřetí v řadě bez bodu! O výhře Vlašimi rozhodla penalta

Varnsdorf – V posledním duelu desátého kola viděli diváci jediný gól. Utkání Varnsdorfu a hostující Vlašimi rozhodl okamžik ze 75. minuty, kdy se k pokutovému kopu postavil Pavel Vyhnal a trefil přesně! Varnsdorfští jsou tak již třetí kolo bez připsaného bodu. Vlašim se na druhou stranu veze na vítězné vlně. K předchozím dvěma vítězstvím přidává další a posunuje se tak na deváté místo tabulky.
bez branek
76' Vyhnal (pen)
28' Kozma
39' Daníček
51' Jakubov
75' Kozma
41' Janda
78' Piško
84' Nguyen
88' Reiter
91' Frizoni
93' Liener
Sestavy
Kolář – Beránek, Zbrožek, Neuberg – Knejzlík (86. Zieris), Daníček, Rudnytskyy, Richter (83. Dordič), Rys (83. Fotr) – Kozma, Jakubov
Nguyen – Piško, J. Štochl, Vondra, Kulhánek – Reiter, Breda, Vyhnal, Hašek (88. Jícha) – Nečas (82. Leiner), Janda (46. Frizoni)
Rozhodčí: Dresler – Kříž, Vít • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 525

Komentář

První půle nenabídla gólovou radost, poskromnu bylo i velkých příležitostí. Aktivnějším celkem však byli v úvodním dějství domácí. K první šanci se dostal v 26. minutě Kozma, který svou hlavičkou trefil přesně náruč brankáře Nguyena. Jako další mohl poslat Varnsdorf do vedení Jakubov, jenž ale netrefil nabízený centr.

Hra se poté velmi kouskovala, celky se připravovaly o balóny a oba brankáři neměli mnoho možností předvést, co v nich je. Před hvizdem rozhodčího zkusil ještě své štěstí Rys, který se dostal ke střele po standardní situaci, avšak branka pro něj stála příliš nízko.

Vlašim jako by potřebovala poločas na to, aby našla odvahu zkusit založit útok. Ve druhé půli již ale přidala plyn. V 55. minutě si na střelu navedl míč Frizoni, jeho střelu brankář Varnsdorfu vyrazil, ale akce pokračovala. Nečas se díky odraženému balonu dostal do vyložené šance, ale Kolář dobře zasáhl.

Největší akce hostů, kterou mohli pohnout bezbrankovým skóre, přišla v 75. minutě, kdy se před brankou ocitl Hašek. Dlouho si však míč zpracovával, a následnou střelu Kolář skvělým zákrokem zlikvidoval.

Za chvíli se však již Vlašim z branky radovala! Po faulu v pokutovém vápně byl pod sprchy vykázán Daniel Kozma, který viděl druhou žlutou kartu v zápase. Následnou penaltu proměnil Pavel Vyhnal. O dvě minuty později se stav hráčů na zelené ploše vyrovnal, neboť červenou kartu viděl také Piško na straně hostí. Do konce zápasu se již k větší šanci nikdo z hráčů nedostal a Vlašim tak bere cenné tři body za výhru 1:0.