08.10.2016 | Petr Komárek | Zápas

Olomouc zvítězila ve Vítkovicích a poskočila na první příčku tabulky

Ostrava – Vítězná série fotbalistů Olomouce trvá již sedm zápasů. S Vítkovicemi sice Sigma prohrávala, vývoj utkání však dokázala otočit. Postaral se o to útočník Jakub Yunis, který dvěma trefami perfektně zastoupil vykartovaného Chorého. Hanáci díky výhře 2:1 a zaváhání ostravského Baníku poskočili na vedoucí příčku druholigové tabulky.
47' Mišinský
66' Yunis
87' Yunis
48' Hruzík
57' Vaněk
69' Mišinský
82' Ondráček
87' Mikula
89' Vaněk
89' Vaněk
42' Petr
50' Šindelář
Sestavy
Ognyanov – Cverna, Mikula, Hruzík (88. Coufal), Hlavsa – Ondráček, Prajza, Vaněk, Fiala – Jurča (76. Demeter), Mišinský (86. Kraut)
M. Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Jemelka (80. Buchvaldek) – Zahradníček (86. Hála), Houska, Plšek, Petr, Falta – Yunis (89. Habusta)
Rozhodčí: Adámková – Kotík, Vysloužil • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 751

Komentář

První vážnou možnost utkání měli na svědomí Vítkovičtí. V šesté minutě zahrával Vaněk rohový kop a Hruzík na penaltě hlavičkoval jen kousek vedle levé tyče. Olomouc zahrozila ve 22. minutě, Yunis ale hlavou prostor mezi třemi tyčemi také netrefil. V závěru první půle domácí Vítkovce podržel gólman Ognjanov, který v krátkém sledu zlikvidoval tři nebezpečné hostující pokusy.

Nedlouho po začátku druhého dějství se ostravský celek ujal vedení. Vladimír Mišinský převzal nahrávku ze středu hřiště a střelou z hranice vápna překonal Buchtu. Sigma mohla srovnat v 58. minutě, domácí ale po hlavičce jednoho z jejích hráčů zachránila tyč.

Skórovat se Olomoučanům povedlo až o osm minut později, na malém vápně přesně v pádu zakončil Jakub Yunis. Vítkovicím mohl za pár okamžiků vrátit jednobrankový náskok Mišinský, stejně jako na druhé straně Jemelka ovšem neuspěl.

O výsledku duelu rozhodla 87. minuta. Jakub Yunis se ve vápně zmocnil balonu a jeho přízemní střelecký pokus z necelých deseti metrů zajistil Olomouci tři body a také průběžné první místo druholigového pořadí.

Ohlasy trenérů

Roman West (MFK Vítkovice):
"Znovu jsme dobře rozehráli zápas, hráči makali, šli za každým míčem, první půlku jsme výborně odbránili, dokonce jsme vstřelili první branku a měli i další šance jak na zvýšení, tak následně na vyrovnání, ale nepodařilo se. Přesto bych chtěl hráče za dnešní bojovný výkon pochválit. Udělali jsme změny v přípravě, v plánu tréninků a podobně i změny v sestavě, a byli jsme Olomouci, která je prakticky prvoligovým týmem, více než vyrovnaným soupeřem. Jen nám pořád chybí ta bodová tečka a před námi jsou další těžké zápasy, už v pátek v Ústí, kam pojedeme oslabeni o několik hráčů, kteří se vykartovali, poté doma Opava a Baník. Budeme pokračovat v tvrdé práci a věřím, že už přijdou i body."

Václav Jílek (SK Sigma Olomouc):
"Bylo to šťastné vítězství. Vítkovice nás překvapily kvalitním obraným blokem, v první půli v podstatě odstavili naše rychlé křídelní hráče a k ničemu nás nepustili. V druhé půli se hra trochu otevřela, poprvé jsme byli letos v situaci, kdy jsme v zápase prohrávali, ale šli jsme si za brankami a nakonec, i když se štěstím, si odvážíme všechny body."