15.10.2016 | Lukáš Švéda | Zápas

Olomoucká Sigma pokračuje ve své vítězné jízdě, v Sokolově vyhrála 2:1

Sokolov – Mužstvo z Hané zaznamenalo osmé vítězství v řadě, pro které si muselo dojet na západ Čech. Domácí Baník poprvé v sezóně doma prohrál. Všechny branky padly již v první půli, tu rozhodující zaznamenal hostující Houska z vůbec poslední střely na bránu před poločasovou přestávkou.
37' Vondráček
35' Chorý
46' Houska
83' Kodr
37' Plšek
41' Škerle
66' Petr
Sestavy
Belaň – Strada, Vondráček, Čihák, Medvěděv (75. Kodr) – Mejdr, Vrtělka, Sadílek (62. Průcha) – Glaser – Provod, Jakub Dvořák II. (87. Kosak)
M. Buchta – Sladký, Škerle, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (90. Hála), Houska, Petr (69. Habusta), Plšek, Falta – Chorý
Rozhodčí: Franěk – Kotalík, O. Černý • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 1050

Komentář

Do utkání vstupoval domácí Sokolov se čtyřmi změnami v sestavě, hostující kouč Jílek udělal před zápasem dvě změny. Od prvních minut bylo na hřiště vidět, že se potkala dvě fotbalová mužstva, kterým balón není cizí. Hra se často přelévala ze strany na stranu, oba týmy kombinovaly, jenže všechny akce končily většinou před oběma šestnáctkami.

O jednu z mála přímých střel se postaral sokolovský Glaser, jeho přímý kop však Buchta ve 12. minutě bez problémů zlikvidoval. Baníku se nedařilo ani ze standardních situací, což nevedlo k šancím ani na druhé straně v případě Olomouce. V 35. minutě se však zčistajasna skóre měnilo. Zahradníček rozehrál přímý kop přesně na hlavu Tomáše Chorého a ten balón usměrnil mimo Belaňův dosah. Baníkovci přispěchali s odpovědí téměř bleskově. Po necelých dvou minutách domácí rozehráli nakrátko, Mejdrův centr propadl až před stopera Zbyňka Vondráčka, který krásnou křižnou střelou srovnal na 1:1.

Když už se zdálo, že první poločas skončí nerozhodně, v nastaveném čase měla Sigma k dispozici přímý volný kop z dobré vzdálenosti. Přímá střela sice skončila na sokolovské zdi, odražený míč však doputoval k Davidovi Houskovi, jehož přízemní střela se s pomocí pravé tyče odrazila do sokolovské brány.

Po změně stran se domácí snažili znovu vyrovnat a vyvíjeli k tomu potřebné úsilí. Obrana vedoucího týmu ligy však působila hodně jistě a nevyráběla žádné chyby. Když už se baníkovcům podařilo dostat balón za olomouckou defenzívu, v náběhu před bránu sokolovští fotbalisté chyběli a centry tak létaly do šestnáctky zbytečně. Deset minut před koncem mohli hosté definitivně rozhodnout, když střídající Habusta poslal po centru z levé strany míč do brány, ale kvůli ofsajdu gól nebyl uznán.

Baníkovci si tak během druhého poločasu nevypracovali žádnou vyloženou příležitost, a tak poprvé v tomto ročníku na domácím trávníku prohráli. Olomoučtí naopak zapsali osmou výhru za sebou, čímž si pojistili první místo v tabulce a stále se mohou pyšnit neporazitelností.