14.10.2016 | Tereza Košťálová | Zápas

Ústečtí na domácí půdě těsně zdolali Vítkovice

Ústí nad Labem – Na městský stadion do Ústí nad Labem přijel nováček soutěže MFK Vítkovice. Arma vstoupila do zápasu aktivněji a bojovnost přinesla své ovoce ve třicáté osmé a ve třicáté deváté minutě, když se góly prezentovali Lukášové Vaněk a Pouček. Hostům se podařilo snížit v jednašedesáté minutě zásluhou Dominika Krauta. Severočeši si po skvělém výkonu nechávají doma plný počet bodů.
38' Vaněk
39' Pouček
61' Kraut
bez karet
42' Texl
45' Prajza
81' Kraut
90' Demeter
Sestavy
Tvrdoň – M. Zeman, J. Peterka, L. Vaněk (62. Seidl), Šnirc – Martykán, Kateřiňák – Moulis, P. Výborný (89. Mysliveček), Jindráček (72. Leibl) – Pouček
Ognjanov – Cverna, Coufal, Hruzík, Prajza (72. Vacek) – Ondráček, Texl, Demeter, Hlavsa (89. Vítek) – Jurča, Kraut
Rozhodčí: Nenadál – Vít, Kubec • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 784

Komentář

Začátek prvního poločasu se nesl v duchu bojovnosti obou mužstev, ale jako první stihli dobít bránu soupeře ústečtí fotbalisté, když se do černého trefil Lukáš Vaněk ve třicáté osmé minutě. Zhruba po minutě nenechal nic náhodě Lukáš Pouček, který si poradil s gólmanem Vítkovic z rychlého protiútoku.

Po zbytek úvodní půle se snažili hosté vyrovnat, což se příliš nedařilo. Diváci zhlédli také udělení dvou žlutých karet, které inkasovali Jiří Texl a Radim Jurča. Arma si udržovala míč do konce první části na útočné polovině, ale třetí gól nepřidala.

Snížit stav na 2:1 se podařilo v jednašedesáté minutě Dominiku Krautovi, který perfektně hlavičkoval za záda Mariána Tvrdoně a překazil mu zisk páté nuly v řadě. Téměř po sedmi minutách vstřelil balón do sítě Vítkovic Michal Zeman, ale kvůli ofsajdu nebyl gól uznán a hra pokračovala za stavu 2:1.

Po zbytek utkání bylo k vidění několik gólových příležitostí, ale Arma si ve velkém dramatu vedla lépe a za svou bojovnost a pečlivost si doma nechává tři body, které si po zásluze zapsala do tabulky Fotbalové národní ligy.


Foto: fkusti.cz

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): "Po dramatickém zápase, jsem velmi rád, že jsme uhráli další výhru. Věděli jsme, že Vítkovice hrají o všechno, jelikož nemají úplně nejlepší výsledky. Zhruba po třiceti minutách opadla nervozita a začali jsme hrát podle našich představ a podařilo se nám vstřelit dva góly do šatny. Ve druhé půle jsme si zbytečně zkomplikovali sami situaci, což bylo podtrženo inkasovanou brankou. Jsme spokojeni, že jsme přes dramatický závěr zvládli a získali jsme tři body."

Roman West (MFK Vítkovice): "Utkání jsme nerozehráli nejhůře a prvních třicet minut jsme i dobře bránili. Následně měli domácí několik šancí a my jsme dvě z nich nedokázali už ubránit. Zápas se rozhodl po dvou rychlých inkasovaných brankách, ale do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme vstřelit gól my a dostat se do utkání. Naše bojovnost se projevila v jednašedesáté minutě, kdy Dominik Kraut překonal domácího brankáře. Po zbytek zápasu jsme nebyli tak silní a nedokázali jsme ani vyrovnat."