15.10.2016 | Jakub Martinovský | Zápas

Frýdek-Místek ovládl derby! Fotbalisty Třince na svém hřišti rozstřílel 4:1

Frýdek-Místek – Historické výhry se dočkali fotbalisté Frýdku-Místku v rámci dvanáctého kola druhé nejvyšší tuzemské soutěže. Od té doby, co postoupili do Fotbalové národní ligy, nedokázali své odvěké rivaly z Třince porazit. Podařilo se jim to až nyní, ale zato ve velkém stylu, když utkání zcela jasně ovládli 4:1. O vítězi utkání vylo víceméně rozhodnuto už po půlhodině hry.
17' Literák
27' Šumský
32' Vyskočil
49' Vyskočil
55' Stříž
45' Ilko
46' Vyskočil
90' Berežný
91' Literák
32' Krišto
75' Reintam
Sestavy
Mihálek – Švrček, Literák, Klabník, Ilko – Hykel, Šumský, Willwéber (83. Berežný), Nworah (60. Slaninka) – Stratil, Vyskočil (64. Šichor)
Paleček – Avdić, Hloch, Janoščín, Reintam – Dedič (46. Hošek), Joukl (30. Janošík), Krišto, Stříž, Málek (53. M. Čelůstka) – Malcharek
Rozhodčí: Severýn – Melichar, Podaný • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1253

Komentář

Fotbalisté Třince se v této sezoně trápí a již nyní bojují o záchranu. V posledních dvou zápasech se sice trochu zvedli, když dokázali remizovat ve Znojmě a vyhrát doma nad Sokolovem, ale zlepšenou formu potřebovali potvrdit i v utkání ve Frýdku-Místku. To se ale vůbec nepovedlo. Už v 17. minutě otevřeli domácí skóre. K exekuci standardní situace se postavil Nicolac Šumský a povedeným centrem našel přesně Petra Literáka, který se zblízka nemýlil a poslal tak svůj do vedení 1:0.

Domácí Frýdek-Místek byl od začátku zápasu výrazně aktivnějším týmem, což potvrdil o dalších deset minut později. Nejdříve Nworah poslal z levé strany centr do vápna, se kterým si ještě hostující obrana dokázala poradit, ale po té nesmyslně vrátila míč zpátky do vápna, kde si už s ním Nicolas Šumský věděl rady a dostal tak svůj tým do dvougólového náskoku.

Zřejmě definitivně rozhodl o vítězi tohoto utkání po půl hodině hry Martin Vyskočil. Opět v tom měl prsty skvělý Nicolas Šumský, po jehož centru do vápna se k míči dostal právě Vyskočil a z hranice šestnáctky poslal svůj tým do trháku 3:0.

Na začátku druhé půle už byli hráči Třince zralí na ručník. Po pěti minutách po výměně stran tahal brankář Paleček míč ze sítě počtvrté. Martinu Vyskočilovi se podařilo úspěšně tečovat střelu svého spoluhráče, která směřovala zřejmě mimo bránu, a vstřelil tak svůj druhý gól v zápase.

Hostům se podařilo alespoň skóre trochu poupravit ve svůj prospěch. V 55. minutě přihrál Krišto nabíhajícímu spoluhráči Michalu Střížovi, kterému se podařilo obstřelit Mihálka a ránou na zadní tyč snížil na 1:4.

Domácí měli ještě možnost zasadit soupeři pátý úder, ale Hykel ani Šumský ve svých šancích neuspěli. Hráči Frýdku-Místku se tak radují ze zcela zasloužené výhry nad Třincem 4:1 a prodlužují tak sérii zápasů bez porážky na tři. Fotbalisté Třince musí o záchranu i nadále tvrdě bojovat.