15.10.2016 | Lukáš Jasoněk | Zápas

Opava si na svém stadionu otevřela střelnici, Táborsko deklasovala rozdílem pěti branek

Opava – Do Opavy sice přicestovali jako jednoznační outsideři, ale podobný gólový nášup určitě nečekali. Hráči Táborska v 11. kole Fotbalové národní ligy schytali ve slezské metropoli pětigólový debakl a na jih Čech se rozhodně vrátí se skleslou náladou. Na střeleckém galavečeru se dvěma brankami podíleli Jurečka s Kuzmanovićem a také Schaffartzik, který se trefil jednou. Slezský FC využil zaváhání Českých Budějovic a díky vysoké výhře se v tabulce posunul těsně za postupovou pozici.
14' Jurečka
27' Schaffartzik
60' Jurečka
69' Kuzmanovič
90' Kuzmanovič
bez branek
24' Zapalač
37' Jursa
72' Janetzký
71' Kočí
Sestavy
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Janetzký (75. Grussmann), Schaffartzik, Zapalač (87. Helebrand) – Jursa – Kuzmanović, Jurečka (83. Mozol)
Toma – Navrátil, Mráz (39. Kočí), Cíferský, Hanzlík – Nešický, Javorek, Ciku (61. Presl) – Fulnek, Džafić – Mrázek (75. Alaverdašvili)
Rozhodčí: Váňa – Vlček, Poživil • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 2324

Komentář

Skóre zápasu otevřel už po necelé čtvrthodině hry Václav Jurečka a prakticky vzápětí mohl na jeho trefu navázat Janetzký, ten hlavou ovšem kulatý předmět do levého horního rohu brány nevtěsnal. Hosté zazlobili ránou Fulneka, kterou pozorná opavská defenziva zpomalila a Fendrichovi tak značně usnadnila první zákrok. Jen o několik minut později se musel činit jeho protějšek, Tomu totiž pořádně provětrala pumelice vyprodukovaná ze střední vzdálenosti.

Následoval rohový kop, po jehož provedení propadl míč k Janu Schaffartzikovi a ten střelou z otočky rozradostněl opavské publikum podruhé. Táborští si v závěru prvního dějství vytvořili několik střeleckých příležitostí, jenomže trefit bránu se jim nepodařilo. Mezi neúspěšné střelce se postupně zařadili Hanzlík, Ciku a také Javorek.

Také po změně stran se opavský celek prezentoval skvělým dojmem a jeho chuť po gólech byla znát. Jurečka precizní přihrávkou vybídl do úniku Kuzmanoviće, jenž ale ve stoprocentní šanci selhal. Pak se Václav Jurečka objevil v roli střelce, když provedl drzý průnik do vápna a znovu napnul síť. Opavští nadále diktovali tempo hry a obranná řada Jihočechů jim vůbec nestíhala.

V příležitostech se tak objevili Jursa s Nemanjou Kuzmanovićem, nicméně scházela jim přesnější muška. Srbský forvard si ale spravil chuť posléze, když pokusem do odkryté brány zužitkoval předchozí nabídku Jurečky. A byl to právě Nemanja Kuzmanović, kdo udělal tečku za velice vydařeným zápasem Slezského FC, když v poslední minutě řádné hrací doby překonal Tomu popáté.